Depremzede Kızılay önünde yardım kuyruğunda! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Depremzede Kızılay önünde yardım kuyruğunda!


 

Deprem bölgelerinden Mersin’e gelen afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar devam ederken yaşanan aksaklıklar ve mağduriyetler tepki çekiyor. Kızılay Mersin Şubesi önünde yardım alabilmek için sabah saat 06:00’dan itibaren oluşan kuyruklar tepki çekiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası afetzedelerin ilk sığındığı adres olan Mersin’de, afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar devam ederken yaşanan aksaklıklar ve mağduriyetler tepki çekiyor.

Mersin’in Akdeniz İlçesi Camiişerif Mahallesinde bulunan Kızılay Şube binası önünde yardım almak isteyenlerin oluşturduğu kuyruk her gün uzuyor. İhtiyaçlarını gidermek için yardım almak isteyen depremzedeler, sabahın 06:00’sından itibaren kuyruğa girmek zorunda kalıyor. Uzayan kuyruklarda saatlerce beklemek zorunda kalan ihtiyaç sahipleri, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor.

 

MERSİN’DE KAÇ DEPREMZEDE VAR?

Geçtiğimiz günlerde deprem bölgesinden Mersin'e ilk etapta yoğun bir geliş olduğunu kaydeden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte gerek evlerde kalan gerekse yurt, otel ve  misafirhanelerde kalanlarla birlikte toplam 164 bin 845 afetzedenin resmi kayıtlara göre Mersin’de barındığını söylemişti.

Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise her platformda kente en az 400 bin deprem bölgesinden göç olduğunu söylemeye devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA