30’a yakın sahte diplomalı bürokrat tespit edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

30’a yakın sahte diplomalı bürokrat tespit edildi


 

Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı canlı yayında iktidar bünyesinde birçok sahte diplomalı isim olduğunu söyledi. "Bu benim iddiam değil, müfettişlerin, konuyla ilgili görevli kişilerin ulaştığı bilgiler" diyen Başarır, sahte diplomaya sahip siyasi isimleri perşembe günü açıklayacağını belirtti.

Haber Merkezi

 

CHP Ali Mahir Başarır, katıldığı bir televizyon programında bir canlı yayında “Cumhurbaşkanının diplomasını araştırırken, öyle bir diploma sayısına ulaştım ki, onlar da gerçek değil" diyerek ulaştığı sahte diplomalı isimleri açıklayacağını söyledi.

“Perşembe günü çok daha büyük bir skandalı çok daha büyük bir rezaleti açıklayacağım” diyen Başarır, devlet kademelerinde pek çok sahte diplomalı bürokrat bulunduğunu iddia etti.

Başarır, “Perşembe günü çok daha büyük bir skandalı çok daha büyük bir rezaleti açıklayacağım. Daha önce şunu söyleyeyim, bu ülkede sahte diplomalarla yüksek lisans doktora yapan bürokratları, milletvekillerini, bakan yardımcılarını açıklayacağım. Evraklarıyla belgeleriyle…" dedi.

 

'İSİM İSİM AÇIKLAYACAĞIM'

Gökmen Karadağ'ın araya girerek, “Bu, THK Üniversitesi, Ünsal Ban'la ilgili” demesi üzerine Başarır, "Evet, isim isim" yanıtını vererek, "İsim isim açıklayacağım. Hiç duymadığınız isimleri göreceksiniz. Meclis kürsüsünde açıklayacağım bunu... Bu ülkeyi bu hale getirmişler efendim. Bakın, bu tespiti de YÖK yapıyor. Ben yapmıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“HEPSİNİN HESABINI SORACAĞIZ”

İsimleri belgeleriyle birlikte açıklayacağını söyleyen Başarır, "Çok fazla, tek tek çıkartıyoruz, 30'a yakın ben buldum. 40-50'yi de bulacak gibi bu liste. Ben bu ülkenin cumhurbaşkanının diplomasını ararken, öyle bir diploma sayısına ulaştım ki, onlar da gerçek değil! Ben utanıyorum yahu. Bunların hepsinin hesabını soracağız biz. Bu iddiayı da ben ortaya koymuyorum. Bu konunun müfettişleri, bu konuyla ilgili görevli arkadaşlar tespit etmişler" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA