Mersin’de kuraklığa karşı kriz masası toplantısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de kuraklığa karşı kriz masası toplantısı


 

​​​​​​​Olağanüstü kuraklık tehlikesi altındaki illerden olan Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, sürecin önemine dikkat çekmek, gerekli çalışmaların yapılması ve tedbirlerin alınmasını ivedilikle sağlamak amacıyla 2023 Yılı Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Yönetimi Toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

 

Son yılların en kurak kışını yaşayan Mersin'de alarm zilleri çalmaya başladı. Kuraklık haritasında ‘olağanüstü kuraklık tehlikesi' altındaki iller arasında yer alan Mersin'de, deprem felaketi nedeniyle kente göç eden binlerce depremzede ile birlikte su tüketimi de yüzde 15 oranında arttı. Mersin'in su ihtiyacını karşılayan Berdan Barajı'nın yanı sıra yeni su tutmaya başlayan Pamukluk Barajı ‘kurtarıcı' rolü üstlendi. Baraja bir an önce isale hattı yapılması, sorunun çözümünde büyük önem taşırken, yaz aylarında nüfusu neredeyse iki katına çıkan Mersin'de, susuzluk tehlikesi en önemli sorun haline gelmesinden endişe ediliyor.

 

TASARRUFLU KULLANIMA DİKKAT

Bu kapsamda Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, sürecin önemine dikkat çekmek, gerekli çalışmaların yapılması ve tedbirlerin alınmasını ivedilikle sağlamak amacıyla 2023 Yılı Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Yönetimi Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesi bir konuşma yapan Vali Pehlivan, suyun bütün canlıların hayatını devam ettirebilmesi bakımından yaşamsal bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Başlıca ekonomik faaliyetler açısından, özellikle iklim değişikliğinin en önemli etkilerinden olan kuraklık ve yeraltı sularının tükenmeye başlamasıyla çağın ve geleceğin en hayati ve stratejik değeri haline geldiğini söyleyen Vali Pehlivan, ayrıca yağışların, kaydedilen uzun yıllar ortalamasının önemli ölçüde altına düşmesi sonucu arazi ve su kaynaklarının olumsuz etkilenmesi, toprakta bitkinin ihtiyacını karşılayacak miktarda suyun bulunmaması ve hidrolojik dengede bozulmalara neden olan doğa olayı tarımsal kuraklığa dikkat çekti.

Vali Pehlivan, konuşmasını; meteorolojik kuraklık ve hidrolojik kuraklık nedeniyle azalan yer üstü ve yeraltı su kaynakların korunması ve tasarruflu kullanılmasının ileride yaşanabilecek daha büyük sorunların önüne geçilebilmesi  açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı.

 

TEDBİR ALINACAK

İl Kriz Merkezi Yönetimi Toplantısı, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin; Mersin’in yıllık ve aylık yağış durumu, barajlarımızın doluluk oranı, su kaynakları ve tasarruflu su kullanımı, içilebilir su kaynakları ve su tasarrufu, tarımsal kuraklık hakkında bilgi verilmesi ve tedbir önerileri hakkında sunumlar yapılması, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi ve soruların cevaplandırılmasının ardından uygulanacak tedbirlere ilişkin muhtelif kararlar alındı.

Toplantıya; Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, kurum ve kuruluşların yöneticileri, akademisyenler, ziraat odaları ve sulama birlik başkanları katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA