SERALARI HORTUM VURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERALARI HORTUM VURDU


 

Mersin’de etkili olan yağış ve fırtına seraları vurdu. Özellikle Anamur’da etkili olan fırtına seralarda hasara neden oldu. Anamur’da 20 dönüm serada hasar meydana geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir yaptığı uyarılar sonrasında başlayan yağışların beraberinde gelen fırtına tarımsal üretim yapılan alanlarda zarara neden oldu. Özellikle Mersin’in Anamur ilçesinde etkili olan aşırı yağış ve fırtına muz ekili seralarda orta ölçekli hasar yarattı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç konuyla ilgili paylaşımında, “Akşam saatlerinde meydana gelen fırtına nedeniyle seraları ve işyerleri zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ilçemizi ve ülkemizi felaketlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

 

ZARAR MASRAFI EK YÜK OLDU

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş de, beklenen yağışın gelmesinin sevindirici olduğunu ancak fırtınanın zordaki çiftçiye yarattığı hasar ile darbe vurduğunu söyledi.

Küçük veya orta ölçekli de olsa yüksek irdi maliyetlerine karşı üretim yapmaya çalışan çiftçinin ek masrafları karşılayacak durumda olmadığını aktaran Gümüş, bu nedenle afetlerin zararların çiftçiye etkisi küçük de olsa bunu karşılayacak güçleri olmadığı için etkisinin daha büyük etkisinin hissedildiğini aktardı.

 

EKİPLER HASAR TESPİT İÇİN SAHADA

hali hazırda hasat mevsiminde ki muz ekili seralarda fırtınanın yarattığı hasara ilişkin inceleme hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Başkan Gümüş, “Seralarımızı hortum vurdu. Fırtına özellikle Anamur’un Fatih, Sultan Alaattin Mahallerinde etkili oldu. Hem bizim ekiplerimiz hem de Tarım İlçe Müdürlüğü’nden ekipler şuan sahadalar. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından zararın boyutu ile ilgili daha sağlıklı verilere ulaşmış olacağız. Şuana kadar yapılan çalışmalara göre Anamur’da 20 dönüm serada hasar meydana geldi” dedi.

 

9 TL’YE ÜRETİLEN MUZ, 10 TL’YE SATILIYOR

Mersin’in Anamur ilçesinde yaklaşık 10 bin civarında üretici bulunduğunu da dile getiren Anamur Ziraat Odası Başkanlığına Ahmet Şeref Gümüş, bunun büyük çoğunluğunun küçük ve orta ölçekli üreticilerden oluştuğunu aktardı. Bu üreticilerin Türkiye’nin muz tüketiminin yüzde 50’sini karşılayan tarımsal üretime imza attığını belirten Gümüş, ilçenin yıllık 350 bin ton civarında muz üretimine imza attığını ifade etti.

Ancak muz ekili seralarda hasat dönemi yaşanırken üreticiyi vuran fırtınanın, 9 liraya üretilirken, çarşıda pazarda 10 TL’ye satılan muz üreticisine ikinci bir darbe olduğunu vurgulayan Ahmet Şeref Gümüş, “Çiftçi zaten can çekişiyor. Üzerine bir de bu afetler iyice belimizi büküyor. Çiftçinin desteklenmesi lazım” çağrısı yaptı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA