KORKUTAN BİNA İÇİN RAPOR BEKLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKUTAN BİNA İÇİN RAPOR BEKLENİYOR


 

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü binasının depremler sonrası hasar aldığı iddiası hem kurumda mesai yapan personeli hem de vatandaşı korkuturken nihayet harekete geçildi. Kamu eliyle yapılacak hasar tespiti için çalışma başlatılırken kurumun, özel bir firmaya da karot tespiti yaptırdığı öğrenildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş’ta ve ardından Hatay’da meydana gelen depremler 11 ilde yıkıma neden olurken uzmanların yeni depremlere dikkat çekmesi korkuya neden oldu. Özellikle olası bir Adana depreminin kötü yapı stoğu ve zemini nedeniyle yaratacağı yıkıma ilişkin endişe yaşanan Mersin’de konutların yanı sıra kamu binaları için de endişeli bekleyiş sürüyor. Kentte özellikle okullara yönelik hızlı bir hasar tespit çalışması başlatılırken diğer kamu binaları için de çalışmalar başlatılması talebi karşılık buldu.

 

PERSONEL DE VATANDAŞ DA KORKU İÇİNDE

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü binasının depremler sonrası hasar aldığı iddiası hem kurumda mesai yapan personeli hem de vatandaşı korkuttu. Her gün yeni bir deprem meydana gelirken kurum bürokratlarının önlem alması talepleri yoğun bir şekilde gündeme geldi. Kurumun çalışanlarının yanı sıra iş ve işlemleri için binayı kullanmak zorunda kalan yurttaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

 

BİNADAKİ HASAR GÖZLE ÖRÜLÜYOR

Binanın endişe verici hali fotoğraflara da yansırken binanı içler acısı hali endişeyi arttırıyor. Bina kolanlarının işlevini yitirdiği açıkça görülürken yapıda kirişler kırılarak tesisat yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

Personelin ve vatandaşın canı hiçe sayılarak kurumda iş ve işlemlere devam edilmesi tepki çekerken, yetkililerin kurumda yaşanabilecek bir faciaya karşı önlem alması isteniyor. 

 

İNCELEME SONUCU BEKLENİYOR

Kurum yöneticilerinin de durumun farkında olduğu ve hasar tespiti için başvuru yapıldığı ve sonucun beklendiği öğrenildi. Mersin Valiliği ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden iki farklı ekibin inceleme yaptığı binanın akıbetinin bir an önce netleştirilmesini isteyen personel ve vatandaşlar, endişe verici bu duruma rağmen binada mesainin sürdürülmesine son verilmesini istiyor.

Alınan son bilgilere göre kamunun yaptığı incelemenin yanı sıra müdürlük, dışardan özel bir firmaya da tespit çalışması yaptırma kararı aldı. Kurumda raporların sonuçları beklenirken durumun kamuoyuyla da paylaşılması isteniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA