KÜÇÜK MÜSLÜME İÇİN ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÜÇÜK MÜSLÜME İÇİN ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde iki yıl önce Kasım’da kayıp ihbarı üzerine günlerce arandıktan sonra ölü bulunan küçük Müslüme için adalet arayışı sürüyor. Dede H. Yağal’ın Müslüme’nin annesi S. Yağal’a cinsel saldırı iddialarının gündeme geldiği davanın 3. duruşması yarın görülecek!

HEDİYE EROĞLU

 

Takvim yaprakları 19 Kasım 2021'i gösterdiğinde Mersin'de korkunç bir olay yaşandı. Yörük kızı 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın cesedine ulaşıldı. Yağal'ın ölümüyle ilgili biri tutuklu 4 aile yakınını yargılanmasına ise davam ediliyor.

 

KAYIP KIZ 10 GÜNÜN SONUNDA BULUNDU

Karaman'dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım 2021'de Gülnar ilçesinin 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi'ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6'ncı çocuğu Müslüme, saat 17.00 sıralarında kayboldu.

En son çadır kurdukları alanın yanında oynarken görülen Müslüme'yi bulamayan ailesinin yardım çağrısıyla bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarının 10'uncu gününde, ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında Müslüme'nin cansız bedeni bulundu.

Gülnar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Müslüme, buradan da otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi'ne götürüldü.

Otopside kesin ölüm nedeni belirlenemeyen Müslüme'nin cenazesi, memleketi Karaman'da toprağa verildi.

 

AİLE GÖZALTINA ALINDI

Müslüme'nin cesedinin bulunduğu gün, jandarma ekipleri, annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında olduğu 9 yakınını gözaltına aldı.

Anneanne Yağal, gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltında ve karakolda 3 gece geçiren şüpheliler, işlemlerinin ardından 22 Kasım'da adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden dede Hasan Yağal tutuklandı, 7 aile üyesi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili yürüttüğü soruşturmada iddianame hazırlandı.

 

GELİNDEN DEDEYE CİNSEL SALDIRI SUÇLAMASI

İddianame kapsamında Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın önceki duruşmasında dinlenen Müslüme'nin annesi S. Yağal, tutuklu sanık H. Yağal'ın kendisine de cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, küçük kızın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan tekrar rapor alınmasını kararlaştırdı. Heyet, H. Yağal'ın tutukluluğunun devamına, diğerlerinin de mevcut halinin sürmesine karar vererek duruşmayı 16 Mart 2023'e erteledi.

 

3.DURUŞMA YARIN

Küçük Müslüme için adalet arayışı sürüyor. Dava kapsamında tutuksuz sanıklar büyükanne A. Yağal, annesi S. Yağal ve suça sürüklenen ağabey O. Yağal ile tutuklu yargılanan Dede H. Yağal, yarın 3. duruşmaya çıkacak. Küçük kızın ölüm nedeni ile ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklendiği duruşma Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA