YAĞMUR VAR TEDBİR YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAĞMUR VAR TEDBİR YOK!


 

Sık sık yanlış ve eksik uygulamalarının yanı sıra skandallarla da gündeme gelen Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) meteoroloji günlerdir yağmur uyarısı yapmasına rağmen Taşucu’nda mazgal, ızgara ve kanallarda temizlik yapmaması tepkiye neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne yönelik eleştirilere her gün bir yenisi ekleniyor.

Her seçim sürecinde daha çok ön plana çıkan MESKİ’deki tartışmalı uygulamalar nedeniyle ‘içinden geçilmesi gereken kurum’ olarak lanse edilen kurumun bu defada, başlayan yağmurlar öncesi önlem almamakla eleştirildi.

Meteoroloji Mersin için günlerdir yağmur uyarısı yaparken MESKİ’nin, mazgal, ızgara ve kanallarda temizlik yapmaması tepkiye neden oldu.

 

“MESKİ’NİN GÖREVİ YAĞMUR SUYU KANALLARINI TIKAYIP ÜZERİNDE BİTKİ YETİŞTİRMEK Mİ?”

Geçtiğimiz yıl sel afeti yaşanan Silifke ilçesi Taşucu sakinleri mazgal, ızgara ve kanalların çevresinde yapılmayan temizlik sonucu bitkilerin büyüdüğüne dikkat çekerek, duruma isyan etti.

Bölge sakinlerinden çevre aktivisti Musa Türkmen, “Bu yapılanı, vatandaşın canına ve malına kastetmek yönünde tanımlamak yanlış mı olur?” diyerek, “Yağışa bağlı olumsuzlukların önüne geçmek için yağmur suyunun yeraltı aktarım hatlarına alınması amacıyla konumlandırılan mazgal ızgara kanalları, üzerlerinde oluşan çevresel etkiler sonucu işlevlerinin olumsuz etkilendiği görülmektedir.

Öyle ki, ızgaralar ve kanallar, çevresel faktörlerin etkisiyle taşınan toprak, taş, atık maddeler ile tamamen dolduğu, elverişli yaşamsal koşullar imkanıyla içlerinde bitkilerin dahi büyüdüğü görülmektedir.

Sağlıksız kentleşmenin var ettiği altyapısal sorunlar nedeniyle, olumsuz hava olaylarının etkileri neticesinde oluşan yağışlara bağlı olarak, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak seviyede görmeye alışık olduğumuz seller; kentlerimizi yönetenlerin yönetim becerilerindeki yanlışlar ve eksiklikler nedeniyle, önüne geçilemez ve her defasında tekrar ederek görülmektedir.

 

“YAĞMUR VAR, TEDBİR YOK”

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) sorumluluğunda, söz konusu olumsuzlukların önüne geçmek için hizmet alan Taşucu bölgesinde, içerisinde bulunduğumuz 12 Mart 2023 - 18 Mart 2023 tarihleri süresince, yağmura bağlı olumsuz hava olaylarının yüksek ihtimal yaşanabileceği hava durumu raporları ile görülmektedir.

Ancak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MESKİ personeli tarafından, söz konusu olumsuzlukları tespit ederek sorun oluşumunu önleyecek tedbirler yönünden çalışma yapılmadığı görülmektedir. Hatta sorunun en yoğun yaşandığı kent merkezinde dahi herhangi bir çalışma yapılmadığı görülmektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA