YOLDA TANIMADIĞI KADINLARA SALDIRAN VAHŞİLER SERBEST KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YOLDA TANIMADIĞI KADINLARA SALDIRAN VAHŞİLER SERBEST KALDI!


 

Mersin’de, iki arkadaşıyla kaldırımda yürüyen Hatice Aslan’ı (20) motosikletten attıkları içi su dolu balonla gözünden yaralayan Ahmet Kökcü (27) ve Bilal Kırıcı’nın (27) tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Hatice Aslan karara itiraz etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye, kadına yönelik her gün yeni bir şiddet haberi ile sarsılırken saldırganların cezalandırılmasında indirim, tutuksuz yargılama veya cezasızlık gibi uygulamalar da tepkilere  rağmen uygulanmaya devam ediliyor. Son olarak Mersin’de  iki arkadaşıyla kaldırımda yürüyen Hatice Aslan'ı (20) motosikletten attıkları içi su dolu balonla gözünden yaralayan Ahmet Kökcü (27) ve Bilal Kırıcı'nın (27) tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Hatice Aslan karara itiraz etti.

 

YOLDA YÜRÜRKEN ÜZERİNE SU ATTILAR

Olay geçen yıl 18 Kasım’da, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’nda meydana geldi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencisi Hatice Aslan, saat 21.00 sıralarında arkadaşları Serap Y. ve Medine B. ile dışarı çıktı. Bu sırada motosikletle geçen Ahmet Kökcü ve Bilal Kırıcı, kaldırımda yürüyen genç kızların üzerine içi su dolu balon attı.

Balon Hatice Aslan’ın sağ gözüne isabet etti. Yere yığılan Aslan, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Korneası zarar gören Aslan, taburcu edildikten sonra polise giderek şikayetçi oldu.

Güvenlik kamerasına yansıyan olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan ekipler, şüpheliler Ahmet Kökcü ve Bilal Kırıcı’yı yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

 

İDDİANAME HAZIRLANDI

Sanıklar Ahmet Kökcü ve Bilal Kırıcı hakkındaki soruşturma tamamlandı. Sanıklar hakkında Hatice Aslan’ı ‘silahla kasten yaralama’ suçundan 2’şer yıla kadar, Serap Y. ve Medine B.’ye karşı ise ‘silahla kasten yaralamaya teşebbüs’ suçlarından toplam 3’er yıl kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.  Sanıklar, bugün Mersin 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

 

‘ŞAKA’ SAVUNMASI YAPTILAR

Sanıklar, sosyal medyada şaka videolarını izlediklerini, bunun üzerine söz konusu şakayı yapmaya karar verip bir alışveriş merkezinden satın aldıkları balonların içerisine su doldurup olayı gerçekleştirdiklerini söylemişti. Bir kez daha hakim karşısına çıkan sanıklar savunmalarını tekrarladı. Olayda gözünden yaralanan Hatice Aslan ise sanıkların en ağır cezayı almalarını istedi.

Tarafları dinleyen mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca Aslan’ın gözünde kalıcı bir hasar oluşup oluşmadığının incelenmesi için adli tıp kurumundan rapor alınmasına karar verip duruşmayı erteledi.

 

SERBEST KALDILAR

Ancak geçtiğimiz günlerde görülen davanın son duruşmasında yargı tepki çeken bir karara imza attı. Ahmet Kökcü (27) ve Bilal Kırıcı'nın (27) tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Hatice Aslan karara itiraz etti.

 

KADINA KARŞI YARALAMA KATALOG SUÇ KAPSAMINDA

Aslan’ın avukatları, suçun katalog suçlar kapsamında ele alınmasını talep ederek, “Sanıkların yaralamaya yönelik gerçekleştirmiş oldukları eylem katalog suç kapsamında olmaktadır.

Soruşturma evresinde tutukluluk hallerinin değerlendirildiği duruşmada, şüpheli vekillerince söz konusu eylemin katalog suç kapsamında olmadığı yönünden savunma yapmaları, izahını yaptığımız hukuki gerekçeler yönüyle bağdaşır nitelikte olup, kadına karşı işlenen kasten yaralama suçları katalog suç kapsamındadır” dedi.

 

 

“ARTIK KİME SALDIRDIKLARINI BİLİYORLAR, BASKI YAPABİLİRLER”

Ayrıca saldıranların ilk saldırı anında müşteki Hatice Aslan’ı tanımazken artık kimliği hakkında bilgi sahibi olduğunu ve soruşturma devam ederken tutuklu yargılanmalarının olası bir baskı kurmayı önleyebileceğine dikkat çeken avukatlar, Şöyle ki; 5271 sayılı kanununda yapılan değişikliğe göre CMK’nın kadına karşı işlenen kasten yaralama suçu katalog kapsamına alınmıştır. Şüphelilerin kollukta vermiş olduğu ifadelerinde, çelişkiler mevcut olup, eylemi gerçekleştirdikten sonra olay yerine geldiklerini ve korktukları için kaçtıklarını beyan etmişken, şüpheliler isnat edilen suçtan kurtulmaya ve kaçmaya yönelik eylemlerinin mevcut olduğunu belirtmiştir. Ayrıca hiç tanımadıkları müştekilere karşı yaralama eyleminde bulunma cesareti gösterdikleri, tutuklu yargılanmamaları halinde müştekinin kim olduğu yönünde bilgi sahibi iken tutukluğu yönünde aksi bir görüş müşteki Hatice Aslan açısından ve CMK’nın 100’de düzenlenen tanık, mağdur veya başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma ihtimali yüksektir” görüşünü bildirdiler.

 

SALDIRGANLAR ADRESLERİ BİLİYORLAR

Ayrıca avukatlar, dosya kapsamında daha dinlenmeyen müştekinin bulunduğunu anımsatarak, “Kati raporun daha alınmamış olduğu hususu göz önünde bulundurulduğunda sanıkların tahliye kararı kanaatimizce yerinde değildir. Özellikle dikkat çekmekte fayda olur ki sanıklar söz konusu yaralama eylemlerini müştekileri tanımadığı halde gerçekleştirmiş olup, yargılamadan kaynaklı olarak sanıklar saldırıda bulunmuş oldukları kadınlara dair artık okulundan, ikamet ettikleri adreslere kadar bilgi sahibidirler. Tahliye kararının kaldırılmasına, eksik delil birlikte değerlendirilerek tanıkların tutuklu yargılanmasına karar verilmesini istiyoruz. Sanıkların dışarıda serbest bir şekilde dolaşması özellikle mağdur ve dinlenmeyen müşteki üzerindeki etkisi, sanıkların eylem sonrası ‘kadınlara yönelik dolmuştum’ söylemi, övünmesi gibi benzeri eylemleri, değerlendirildiğinde adli kontrolün ağrılaştırılarak ev hapsi şeklinde daha ağır adli kontrole karar verilmesini talep ederiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA