Depremzedelere oyun ile sosyal ve psikolojik destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Depremzedelere oyun ile sosyal ve psikolojik destek


 

Mersin Çocuk Hakları Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesi, işbirliğinde depremzedelere düzenlenen etkinliklerle oyunla sosyal ve psikolojik destek verilmesi sağlandı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Çocuk Hakları Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesi, depremden etkilenen çocuklar için oyun temelli sosyal ve psikolojik destek projesi kapsamında “Birlikte Oynayalım” etkinliği düzenledi.

İki dernek işbirliğinde hazırlanan projede; depremden etkilenen çocukların uzman eğitmenler eşliğinde yapılacak oyun etkinlikleri ile travmalarını azaltmalarına yardımcı olmak, refakat eden ebeveynlerinin/yakınlarının psiko-sosyal uyumlarına katkı sağlamak amacıyla sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar tarafından psikolojik ilk yardım çalışması yapmak amaçlandı.

Depremden etkilenen çocuk ve ailelerin yoğun olarak ikamet ettiği diğer mahallelerde de gerçekleştirilecek etkinliğin ilk ayağı Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi Futbol Sahasında gerçekleştirildi. Kazanlı Mahalle Muhtarlığı ve İl İzcilik Kurulunun da destek verdiği proje kapsamında çocuklar için  yaş grupları dikkate alınarak farklı oyun atölyeleri oluşturulurdu. Bu atölyelerde yine çocukların yaş gruplarına uygun olarak uzman eğitmenler (okul öncesi öğretmenleri, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, sınıf öğretmenleri ve izci liderleri) çocukların oyunlarına refakat etti. Her yaş grubu çocuklar için ayrı ayrı yapılan oyun etkinlikleri sayesinde çocukların sosyalleşmelerine olanak sağlanarak motivasyonlarını arttırmalarına ve travmalarını azaltmalarına yardımcı olundu.

Çocuklar oyun etkinlikleri ile meşgul edilirken, refakat eden ebeveynlerine/yakınlarına sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar tarafından yüz yüze görüşmeler yolu ile psikolojik ilk yardım çalışması yapıldı. Yaşadıkları travmanın etkilerini azaltmalarına ve psiko-sosyal uyumlarına yardımcı olunan etkinlikte, depremden etkilenen ailelerin mevcut durumlarının analizi ve ileriye yönelik yapılacak muhtemel çalışmaların neler olabileceğine ışık tutması bakımından uzmanlar tarafından görüşmeler esnasında toplam 8 soruluk bir görüşme formu uygulandı.

Bu çalışma ile ihtiyaçlar ve beklentiler tespit edilmeye çalışıldı.

Etkinlik sonunda müzik eşliğinde eğlenen çocuklara hamburger ikram edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA