Kanuna aykırı aday için soruşturma açıldı mı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kanuna aykırı aday için soruşturma açıldı mı?


 

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, kanuna aykırı şekilde AKP’den milletvekili aday adaylığını duyurdu: CHP’li Başarır’dan tepki geldi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin’in halen görevinin başında olmasına rağmen AKP Karaman Milletvekili aday adaylığını sosyal medya üzerinden paylaşmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, “Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu kanun tanımaz cesareti, AKP iktidarının yargı üzerindeki etkisi ve baskısından kaynaklanmaktadır. Bu davranışın altında ‘Nasıl olsa iktidar partisinden aday adayıyım, bana bir şey olmaz’ anlayışı yatmaktadır” dedi.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun; "Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık" başlıklı 7. Maddesini hatırlatan CHP’li Başarır, “Maalesef bu iktidar döneminde, bürokraside devlete sadakat değil, hükümete sadakat anlayışı öne çıkmıştır. Bu durum devletin kendi iç mekanizmasını bozmaktır, liyakat ilkesini sadakat anlayışına çevirmektir. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü sadece bir örnektir. Hemen hemen her gün medya üzerinden buna benzer olayları okumaktayız” sözlerini dile getirdi.

"BÖYLE ZİHNİYET OLUR MU?"

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e seslenen CHP’li Başarır, “Böylesine önemli bir kurumda önemli bir görev ifa eden birinin kanun bilmezliğine mi yanayım yoksa böyle birine çocuklarımızın eğitimini emanet eden zihniyete mi yanayım? Neye yanayım? Böyle zihniyet olur mu? Allah bilir bu kişinin siyasi parti üyeliği de vardır. Sanırım İlçe Mili Eğitim Müdürü, Partili Cumhurbaşkanı varsa partili İlçe Milli Eğitim Müdürü neden olmasın diye düşünmüştür” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Başarır, önergesinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den şu soruların yanıtını istedi: “İlgili kanunlara açıkça aykırı davranış ve eylemde bulunan Silifke İlçe Mili Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur? Başlatılmamışsa gerekçeleri nelerdir?

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin daha seçim takvimi dahi açıklanmamışken bir siyasi parti logosu altında milletvekili aday adaylığını hangi cesaretle sosyal medya üzerinden paylaşmıştır? Bu cesaretin altında iktidar partisinin yargı üzerindeki etkisi ve baskısı mı yatmaktadır?

657 sayılı kanundan bihaber olan Mustafa Sezgin’in siyasi parti üyeliği de var mıdır?"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA