AKDENİZ MECLİSİNDE ARBEDE ÇIKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİNDE ARBEDE ÇIKTI!


 

Akdeniz Belediye meclisinde deprem ile ilgili görüşmeler esnasında çıkan tartışma sonucu arbede yaşandı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Akdeniz ilçesinde belediyenin Mart ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi, belediye konferans salonunda yapıldı.

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri deprem ile ilgili görüşmelerini bildirdi. HDP’li Meclis üyelerin; iktidara yönelik depremlerin yarattığı yıkım ve sonrasında vatandaşa sunulamayan hizmetlere dair eleştirilerinde bulunurken AKP ve MHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi.

Ancak AKP’li Meclis Üyesi Aydın Eğin’in, sert eleştirileri tansiyon yükseltti. Öncelikle Mersin’de kaçak yapılarla öne çıkan Akdeniz bölgesi için HDP ve CHP’ye yüklenen ve Eğin, “Bölgeyi 20 yıl siz yönettiniz. İnsanlar kentsel dönüşüm isterken siz engellediniz. Şimdi TOKİ’ci, kentsel dönüşümcü olmuşsunuz” dedi.

Bölgedeki yıkımında yine CHP ve HDP’li belediyelerce kentsel dönüşümün engellenmesinden kaynaklı olduğunu savunan Eğin’in konuşması sık sık HDP’li meclis üyelerince kesildi.

Bu esnada bir HDP’li meclis üyesinin “Siz bölgeye gittiniz mi?” demesi üzerine Eğin, “Tabiî ki gittim, belediyemiz ekipleri hala orada, başkanımızda dün geldi” dedi.

Bunun üzerine HDP’li sataşmada bulununca Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak araya girdi. HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un, kendisine, “Şovunu yaptı geldi” dediğini söyleyerek, tepki gösteren ve özür dilemesini isteyen Gültak, “Haddinizi bilin, siz bir belediye başkanına söyle söyleyemezsiniz, terbiyesizlik yapamazsınız” dedi.

Bunun üzerine HDP ile AKP’liler arasında çıkan tartışma kısa sürede gerilimin artması ile arbedeye döndü. Başkan Gültak meclise ara verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA