Liman bildirisi kayboldu savcılık soruşturma yapmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Liman bildirisi kayboldu savcılık soruşturma yapmadı!


 

ADD Mersin Şubesi, Atatürk Parkı’nda yapılmak istenen ek liman inşaatı için 5 Ağustos 2022’de 805 muhtara gönderdiği bilgilendirme mektuplarının PTT tarafından yerlerine iletilmemesi ve akıbetinin bilinmemesi nedeniyle savcılığa yaptığı suç duyurusunun red edilmesine tepki gösterdi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi’nin Mersin Limanı ile ilgili muhtarlara gönderdiği 805 mektup PTT’de kayboldu. ADD Mersin Şubesi, PTT hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık suç duyurusunu reddetti.

Bu duruma tepki gösteren ADD Mersin Şubesi, düzenlediği basın toplantısı ile duruma isyan etti. ADD Şube Başkanı Erkan Demir, dernek olarak 4 Haziran 2022 tarihinde “Mersin Limanında Neler Oluyor?”başlıklı halkla buluşma toplantısı düzenlediklerini anımsattı.

Toplantıya 90’dan fazla meslek odası, demokratik kitle örgütleri, parti temsilcileri ve sade vatandaşlardan oluşan katılımcıların oybirliği ile aldığı karar gereği kabul edilen bir bildiri hazırlandığını söyleyen Demir, “Bu bildirinin tüm seçilmiş ve atanmış ilgililere ve kurumlara gönderilme kararı alınmıştır. Bu kapsamda söz konusu bildiri ön yazımızla, kapalı ve üzerlerinde adresimiz yazılı olarak 5 Ağustos 2022 tarihinde, Mersin’deki 13 İlçede 805 Muhtara PTT kanalıyla 6037 TL ödenerek gönderilmiştir.

 

SAVCILIK KAVUŞTURMAYA GEREK GÖRMEDİ

Aradan geçen yaklaşık 90  günden fazla bir süre içinde şube olarak yaptığımız inceleme ve araştırmada, başta Akdeniz ilçemizdeki 67 Muhtarlık olmak üzere mektuplarımızın ulaşmadığı anlaşılmıştır.  Öyle ki mektupları teslim ettiğimiz PTT binasının bir kaç km yakınındaki Akdeniz ilçesi Camiişerif muhtarlığı bile mektubumuzu  teslim almadığını saptanmıştır. Bunun üzerine mektupların akıbetini öğrenmek için 23.11.2022 tarihinde savcılığa yapılan suç duyurumuz üzerine soruşturma açılmış, ancak 24 Şubat 2023 tarihinde kovuşturmaya gerek olmadığı kararı şubemize tebliğ edilmiştir.

 

BAKANLIK SESSİZ

Öte yandan, Ulaştırma Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğüne mektupların akıbetini öğrenmek için idari soruşturma açılması ve teslim edilmeyen mektuplarımızın iade edilmesi ve paramızın geri ödenmesine ilişkin yazılı dilekçemize de bugüne kadar herhangi bir yanıt alınamamıştır.

Kamu yararına çalışan bir derneğin şubesi olarak, hem anayasal haberleşme hakkımızın kısıtlanması, hem de parasını ödediğimiz bir hizmeti alamamakla karşı karşıya kalmış durumdayız.

Ayrıca savcılık kararında belirtilen ve dayanak alınan PTT Müdürlüğü cevabi yazısı soruşturma dosyası içinde konulmadığından PTT müdürlüğünün karşı argüman ve gerekçelerini bilememekteyiz.

Bu nedenle şube olarak savcılık kararına itiraz etmek üzere ilgili mahkemeye başvuru dilekçemiz bugün itibariyle verilmiş durumdadır. Mağduriyetimizin giderilmesi ve sorumluların cezalandırılması konusunda mahkemenin gereken incelemeyi yaparak,  gerçekleri ve sorumluları ortaya çıkaracağını umuyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA