Yenişehir’den lise öğrencilerine drone eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir’den lise öğrencilerine drone eğitimi


 

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından kentte bulunan 18 lisede 400 öğrenciye verilecek olan drone eğitimleri başladı. Öğrencilerin bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla uygulamalı olarak verilen drone eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifika da verilecek.

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında ilçedeki devlet liselerinin tamamında öğrencilere drone eğitimi verilecek. Okul idareleri tarafından belirlenen her okuldan 20 öğrenciye yönelik verilecek eğitimlerle insansız hava araçları, havacılık kuralları, uçuş prensipleri, meteoroloji, hava trafiği, kumanda sistemi, cihaz bakımı ve onarımı konularında teorik ve pratik eğitimlerle destek verilecek.

 

“ÇOCUKLARIMIZA BİLİM VE TEKNOLOJİYİ SEVDİRMEK BİZİM DE SORUMLULUĞUMUZ”

Yapay zeka ve otomasyon sistemlerinin önemine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “İnsansız hava teknolojisi günümüzde hızlı gelişiyor, bu teknolojileri kullanmak ve ayrıca üretmek çok önemli. Gençlerimizi erken yaşlarda teknolojik ürünlerle tanıştırmamız gerekiyor. Bu eğitimler liseli öğrencilerimiz için bir başlangıç olarak değerlendirilebilir. Çocuklarımıza bilim ve teknolojiyi sevdirmek bizim sorumluluğumuz. İnsansız hava araçlarının temelini oluşturan yapay zeka ve otomasyon sistemlerini çocuklarımıza anlatmak ve öğretmek istedik. Yenişehirli çocuklarımızın gelecekte yaşamın her alanında söz sahibi olmaları için tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA