PRENSİNİ KORUDU İŞÇİYİ HEDEF ALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PRENSİNİ KORUDU İŞÇİYİ HEDEF ALDI!


 

Depremde yakının kaybeden kadın işçinin telefonla konuştuğu için işten çıkarılmasına yönelik eleştirilere Başkan Seçer’den skandal savunma geldi: “Dramatize etmeyin, bir idari işleyişi, deprem dolayısıyla istismar edilmesini üzüntüyle dinledim.”

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, depremde yakınlarını kaybettiği için telefonla taziyeleri kabil ederken belediyedeki görevi bilinmeyen Doğukan Uyan’ın tepkisiyle işten kovulan kadın işçi ile ilgili eleştirilere Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den skandal bir savunma geldi.

AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya Belediye Meclis Toplantısında vicdanları yaralayan kovulmayı gündeme getirerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin konuşma yapan CHP ve HDP’li kadın meclis üyelerince buna değinilmemesini eleştirdi.

Yerlikaya, Seçer’e konuyu inceleme çağrısı yaparak şunları söyledi; “Hatice Kömürcü’nün telefonla konuştuğu için işten çıkartılması doğru değil.  Bununla ilgili size yakışan sizin bu iş ile ilgilenmenizdir” dedi.

2019 yerel seçimleri sonrası binlerce işçinin işten atılması ile ilgili sık sık eleştiri oklarının hedefi olan Başkan Vahap Seçer ise, konunun dramatize edilerek istismar olduğunu savundu. Seçer, “Yargı orada belediye burada. 11 bin çalışan haksızlığa uğradığı noktada hakimler orada gidecek hakkını arayacak. Ben üzümdüm İsmail bey o kadar dramatize etti ki, bu konular istismara açık. Bana gelen ilk bilgilerde sahte rapordan bahsediliyor. Haksızlığa uğramışsa uğratanı cezalandırırız. Kim emeğe saygısızlık yapmış? Bu kadar dramatize etmeyelim. Herkesin yakını vardı, binlerce insan öldü. Bir idari işleyişi, deprem dolayısıyla istismar edilmesini üzüntüyle dinledim. Bu konuda sizi bilgilendireceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA