CHP’YE İSYAN! 20 YILDIR BU ŞEHRİ SİZ YÖNETİYORSUNUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’YE İSYAN! 20 YILDIR BU ŞEHRİ SİZ YÖNETİYORSUNUZ!


 

Akdeniz’de kentsel dönüşümün yıllarca engellendiğini hatta kaçak yapılaşma ile mücadele siyaseten ‘suçlu gösterilerek’ hedef haline getirildiğini savunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentin 20 yıldır CHP tarafından yönetildiğini anımsatarak, bugünkü duruma isyan etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Olası bir Adana depreminin Mersin’de yaratacağı yıkımın korkusu tüm kenti sararken kentsel dönüşümüne en çok ihtiyaç duyulan bölgelerden merkez ilçe Akdeniz’de dönüşümün engellenmesi CHP ve ona destek veren HDP’ye isyana neden oldu.

Akdeniz’de kentsel dönüşümün yıllarca engellendiğini hatta kaçak yapılaşma ile mücadele siyaseten ‘suçlu gösterilerek’ hedef haline getirildiğini savunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentin 20 yıldır CHP tarafından yönetildiğini anımsatarak, bugünkü duruma isyan etti.

 

“CHP-HDP DÖNÜŞÜME HAYIR DEDİ”

Büyükşehir Belediye meclisinde söz alan Başkan Gültak, öncelikle TOKİ eliyle bölgede yapılan çalışmalara değinerek, “Bizden önceki belediye başkanı kentsel dönüşüme ‘hayır’ demiş ve dava açmıştır. Akdeniz’de Çay Mahallesi ile ilgili dönüşüm oylamasında aynı mantık devreye girmiş CHP ve HDP meclis üyeleri dönüşüme ‘hayır’ oyu vermiştir. Ne ilginçtir ki, Barış Mahallesindeki kentsel dönüşüme ise CHP ve HDP üyeleri ‘evet’ demiştir. Burada büyük bir çıkmaz vardır, takdiri halka bırakıyorum.

 

KAÇAK YAPILARA CEZAYA İFTİRA TEPKİSİ

Öte yandan göreve geldiğimden beri kaçak yapılarla uğraşıyorum. Sürekli ceza yazıyorum. Vicdanım rahat olsun istiyorum. 2021 ve 2022 yılları arasında kaçak dosyalara encümen ceza keser. Kaçak yapı kararlarına CHP ve HDP üyelerinin şerh kararları vardır, yani kaçak yapıyı destekliyor arkadaşlar. Kararların fotokopilerini alıp mahalle mahalle gezerek, ‘biz ceza kesilmesini istemiyoruz, başkan istiyor’ demişlerdir” dedi.

 

“BİZ İKNA ETTİK, TOKİ YAPTI. YOKSA DÖNÜŞÜM OLMAZDI”

Kentsel dönüşümün sadece TOKİ’nin yapabileceği biri iş olduğu gibi belediyelerin de yapabileceği veya ortak yapılacak bir iş olduğunu da anımsatan Mustafa Gültak, kendilerinin risk alarak, ellerini taşın altına koyup dönüşüm için halkı ikna etmeye çalıştıklarını aktardı.

“Dönüşümde en önemli şey riske girmektir siyasetçi açısından hele hele Akdeniz Belediyesindeyseniz, karşınızda ki siyasi figürler sizinle ilgili iftiralar, yalanlar atan yüklü bir enerji varsa karşınızda, en büyük risk elleri kolları sıvayıp, oradaki insanlara kentsel dönüşümün önemini anlatmaktır” diyen Gültak, “Mustafa Gültak burada devreye girdi. Barış Mahallesinde şuan yüzde 94 oranında anlaştık. Tüm görüşmeleri biz yaptık. Biz o insanlar ile görüşüp ikna etmeseydik kimse evini vermezdi. Çay Mahallesinde de aynı şekilde tüm insanlarla biz görüştük. Perşembe günü inşallah anahtarlarını teslim ediyoruz.

Eğer siz bu vatandaşları ikna etmezseniz TOKİ buraya gelip de ‘hadi ev yapıyorum’ demez.

Turgut reis, Çay ve Barış Mahallerinin riskli alan ilan edilmesini belediyemiz istemiştir ki bu da bir risktir çünkü bunu istediğiniz için vatandaş ile karşı karşıya geliyorsunuz. Ayrıca kamulaştırma davalarının tüm süreçlerini Akdeniz Belediyesi yapmıştır, TOKİ değil. Yine dönüşüm yapılacak bölgenin imarının hazırlanması da yine bizce takip edilmiştir.

 

“DÖNÜŞÜM İÇİN ÇAĞRI YAPTIM DİNLEMEDİNİZ”

Bugün TOKİ ile birlikte bin konutu bitirmenin gururunu yaşıyoruz. TOKİ ile birlikte yapıyoruz. Ben hiçbir zaman tek başıma Akdeniz Belediyesi olarak yapıyoruz demedim. Ama burada riski alan vatandaşı ikna eden biziz. Bunlar olmasaydı, dönüşüm hayaldi.

Elazığ depreminden sonra dönüşümün öneminden bahsetmiştik. Siz de bize ‘şov yapma’ demiştiniz. Biz geçtiğimiz yıllarda, ‘her şeyi devletten beklemeyelim, vatandaş da riske girmeli, elini cebine atması lazım’ demiştik. O gün bizi bazı arkadaşlar bizi sosyal medyada Türkiye birincisi yapmıştı. ‘Lütfen gelin Çay Mahallesinde, Çilek Mahallesinde kentsel dönüşüme girin’ dedim ama girmediniz. Şimdi geç de olsa daire başkanlığını açıyorsunuz” diye konuştu.

 

SEÇER DÖNÜŞÜM ÇAĞRISII SİYASİ MALZEME YAPTI

Yıllar önce Akdeniz’de birlikte kentsel dönüşüm çalışması yapılması için yaptığı çağrıyı tekrarlayan Başkan Gültak, “Gelin Şevket Sümer’de, Güneşte, Çay’da Çilek de kentsel dönüşüm projelerini hazırlayın, beraber Ankara’ya gidelim ne yapılması gerekiyorsa yapalım, sıkıntı yaşamazsınız” dedi.

Ancak burada araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, daveti siyasi arenaya çekerek, “3 ay kaldı belki sen diyeceksin gel beraber gidelim diye” dedi.

Başkan Gültak ise “Göreceğiz, onun kararını millet verir, ama ben size teklif yıllar önce yaptım hala da yapıyorum” şeklinde cevap verdi

 

“ŞEHRİ 20 YILDIR SİZ YÖNETİYORSUNUZ, NEDEN BU KADAR KAÇAĞA İZİN VERDİNİZ?”

Ayrıca bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde 23 defa imar affı verildiğini de anımsatan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, sözlerini şöyle tamamladı: “Yani bu sadece bizim iktidarımızın çıkardığı bir af değildir. CHP yöneticilerine soruyorum 20 yıldır bu şehri siz yönetiyorsunuz Yenişehir’i, Mezitli’yi Akdeniz’i yönettiniz peki neden bu kadar kaçağa izin verdiniz? Vermeseydiniz?

Biz dönüşümü bitirmenin gururunu duyuyoruz. Kaçağa cezaya, kentsel dönüşüme hayır diyen, konuşmalarımızda sosyal medyada bizi gündem yapanlar tarihte yerini aldı, yeni projelerimiz hazır, Barış’ı bitirir bitirmez diğer mahallelerde dönüşümü Akdeniz’de dönüşümü gerçekleştireceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA