Mersin’de 76 okul boşaltıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 76 okul boşaltıldı


 

Şiddetli hissedilen depremler sonrası kalitesiz yapı stoğu nedeniyle büyük korku yaşanan Mersin’de 76 okulu boşaltılırken yoğunluğun ilk etapta ikili eğitime geçilmesi çözülmesi planlanıyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus’ta deprem nedeniyle hasar gören ve tahliye edilen okullarda incelemelerde bulundu. İncelemelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’den bilgiler alan Vali Pehlivan, il genelinde deprem hasarından dolayı 76 okulun boşaltıldığını belirterek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından bütün okullarda incelemelerin sürdüğünü söyledi.

 

OKULLARDAKİ YOĞUNLUĞA İKİLİ ÖĞRETİM ÇÖZÜMÜ

“Bilimsel tekniklerle okullarımızın durumu analiz ediliyor” diyen Vali Pehlivan, “Hasar tespit edilen okullarımız behemehal tahliye edildi. Hiç bir öğrencimizin eğitim öğretim hayatının kesintiye uğraması için diğer okullara taşınması sağlandı.

Hasar gören okullarımızın yerine yeni okullar inşa edeceğiz. Bu konudaki hazırlık çalışmalarımızı başlattık. Yeni okullar inşa edilene kadar prefabrik okullar, derslikler yapmak suretiyle birleştirilen ve sabah öğlen şeklinde ikili öğretim yapılan okullarda yoğunluk giderilecektir.

 

YENİ OKULLAR İNŞA EDİLECEK

Okullarımızın durumlarını ve ihtiyaç duyulan yeni yatırım taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığımıza ve bizzat Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e arz ettik. En kısa sürede yeni okullarımızın ve öncesinde prefabrik okullarımızın, dersliklerimizin inşa edilmesi için gerekli bütün desteği sağlayacaklarını ifade ettiler. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Mersin İlimizde Bakanlığımızın destekleriyle her yıl ortalama 20 civarında yeni okul inşa ediyor idik. Bu sayede bugüne kadar İlimiz genelinde okullarımızın çoğunluğu yenilenmiş durumda ve bu okullarımız depremden etkilenmedi. Bakanlığımız tarafından sağlanacak ilave destekler ile hasarlı okullarımızın yerine yeni okullar inşa ederek İlimize kazandırmış olacağız” dedi.

 

DEPREM BÖLGESİNDEN 21 BİN 117 ÖĞRENCİ GELDİ

Deprem bölgesinden gelerek kentte misafir edilen vatandaşlar içerisinden toplam 21 bin 117 öğrencinin eğitim-öğretim hizmeti aldığını da belirten Vali Pehlivan, “Temel eğitim alanında 14 bin 437, mesleki eğitim alanında 791, ortaöğretim alanında 2 bin 757, özel okullarda 3 bin 121 ve özel eğitim alanında 11 öğrencimiz okullarımızda eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir” dedi.

Vali Pehlivan'a, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA