BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ BİLDİĞİNİZ GİBİ!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ BİLDİĞİNİZ GİBİ!...


 

Türkiye deprem gerçeği ile binlerce insanın ölümü ve yerle bir olan şehirlerle yeniden yüzleşirken sık sık siyasi tartışmalar ve skandal niteliğindeki ithamlarla gündeme gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı toplantısında tablo yine değişmedi! Bazı meclis üyeleri kentin yeni hazırlanan imar planları konusunda yapılan yanlışlara dair acı itiraflarda bulunurken CHP’li Vahap Seçer ile AKP’liler arasında şehirde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ eliyle yapılması tartışmaları tekrarlandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Türkiye deprem gerçeği ile binlerce insanın ölümü ve yerle bir olan şehirlerle yeniden yüzleşirken sık sık siyasi tartışmalar ve skandal niteliğindeki ithamlarla gündeme gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı toplantısında tablo yine değişmedi!

Bazı meclis üyeleri kentin yeni hazırlanan imar planları konusunda yapılan yanlışlara dair acı itiraflarda bulunurken CHP’li Vahap Seçer ile AKP’liler arasında şehirde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ eliyle yapılması tartışmaları tekrarlandı.

 

“ÖZEL TOPLANTI YAPALIM”

Toplantıda söz alan MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat, depremler sonrası kentte yapılacak çalışmalara dair Büyükşehir Belediye Başkanlığı önceliğinde ilçe belediyelerle koordinasyon sağlanması adına özel bir toplantı yapılması çağrısı geldi.

 

YANLIŞLARIMIZI DÜZELTELİM”

AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya da, Tat’ın önerisine destek verirken, imar planları ile ilgili yapılan yanlışlara dair acı itiraflarda bulunarak, “Yanlış yaptığımız yerlerde oldu şimdi bunları düzeltme zamanı” dedi.

 

SEÇER İLE AKP ARASINDA TOKİ TARTIŞMASI

Ancak Yerlikaya’nın bu noktada kentsel dönüyüm çalışmalarına değinerek, Akdeniz Belediyesi’nin destek verdiği projeleri gündeme getirmesi esnasında tartışma yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dönüşüm çalışmalarının Akdeniz Belediyesi tarafından değil TOKİ eliyle yapıldığını söyleyerek, “Yanlış bilgilendirmeyin” çıkışı ile araya girdi.

Vahap Seçer, “TOKİ mi yapıyor Akdeniz Belediyesi mi? Senin işin gücün farklı, kavga arıyorsun. Yenişehir Belediyesi başaramadı, TOKİ’den destek alabildiniz mi? alamadı” derken, İsmail Yerlikaya, “Belediyeler yardımcı olmazsa TOKİ yapamaz. Konuşmamı yapayım sabote ederseniz anlatamam” yanıtı verdi.

Seçer ise “Yanlış bilgi veriyorsunuz, vatandaş doğru bilgilensin. Ben uyarayım” çıkışını yineledi. Yerlikaya ise “Konuşayım mı, lütfen konuşacaksanız ben konuşmayayım” dedi.

Seçer, “Konuşmayın demiyorum, yanlış bilgi vermeyin” derken Yerlikaya, “Ben geçen dönem Akdeniz Belediyesi’nin meclis üyesiydim. Çay Mahallesinde TOKİ’nin çalışma yapmaması için elinden gelen her şeyi yaptı. Belediye yardımcı olur önünü açarsa proje oluyor. Belediye zorluk çıkarır, dava açarsa, işin yapılmasını istemezse yerel yönetici bu iş yürümez. Örneğin Yenişehir(‘de başkan Abdullah Özyiğit TOKİ projesine dava açtı sonra geri çekerek önünü açtı” dedi.

MERSİN GENELİ İÇİN TEKNİK BİR RAPOR HAZIRLANSIN

Mersin’de yapılacak çalışmalar için de önerilerde bulunan Yerlikaya, “Bizim aldığımız karalar doğrultusunda insanlar evlerini yapıyor, bizim vereceğimiz kararlar önemli. Hatalar yapmıyor muyuz, yapıyoruz. Daha önce 8 kat olan yerleri zeminde sıvılaşma olduğu halde 15 kata çıkardık. 9 kat olan yerleri 21 kat verdik. Bunları bir daha gözden geçirmemiz lazım. Mersin geneli için teknik bir rapor hazırlansın, biz destek verelim uygun katlarda binalar yapılsın.

Siz geldiğinizde Kentsel Dönüşüm Birimi vardı kapatıldı, şimdi yeni bir birim kuruyoruz. Destek vereceğiz çünkü afete karşı böyle bir birime ihtiyaç var. Bir çok ilin Büyükşehir Belediyelerinin deprem bölgelerindeki faaliyetlerini takip ettik, Mersin’i de takip ettik. Bizim itfaiye arama kurtarma da eksik kaldığını gördük, bu birimi güçlendirmemiz lazım” diye konuştu

 

SKANDAL KOVULMA MECLİSE TAŞINDI

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nde depremzede yakınlarını kaybetmesine rağmen telefonla konuştuğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde işten çıkartılan Hatice Kömürcü’yü de meclise taşıyan İsmail Yerlikaya, Seçer’i konuyu inceleme çağrısı yaparak şunları söyledi; “Benden önce kadın Melis üyelerimiz söz aldı. Keşke Hatice Kömürcü’den de bahsetselerdi. Kim Hatice Kömürcü, Büyükşehir Belediyesinde işten çıkarılan bir kadın. Depremde akrabalarını kaybetmesi nedeniyle 10 günlük rapor alıp bölgeye gitmiş. Enkaz bölgesinde yakınlarını çıkardıktan sonra gere gelip işine başlamış. Hatice Kömürcü Macit Özcan Tesislerinde çalışırken belediyede yetkili bir görevli oradan geçerken, ‘telefonla nasıl konuşursun’ diyerek, telefonla konuştuğu için işten çıkartıldı. Bu doğru bir şey değil.  Bununla ilgili size yakışan sizin bu iş ile ilgilenmenizdir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA