Mersinli akademisyene TÜBİTAK’tan destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli akademisyene TÜBİTAK’tan destek


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yılmaz’ın Projesi’ne TÜBİTAK’tan destek geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Yılmaz tarafından hazırlanan “Yeni Bir Fotokimyasal Yöntem ile Tersiyer ve Sekonder Aminlerden Amitlerin Sentezi ve Reaksiyon Mekanizmasının Aydınlatılması” başlıklı proje, TÜBİTAK’tan destek kazandı. Proje, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB-3501 kariyer projesi) tarafından 600 bin TL bütçe ile desteklenmeye değer görüldü.

Projede, birçok ilaç etken maddesinin yapısında bulunan amit fonksiyonel grubuna sahip moleküllerin sentezlenmesi için yeni bir yöntemin fotoredoks katalizörleri kullanılarak geliştirilmesi ve bu yöntemin tepkime mekanizmasının aydınlatılması hedeflenmekte.

Proje kapsamında ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği 11 ildeki öğrencilere yönelik TÜBİTAK’ın başlattığı BİÇABA (Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Burs Programı) programı kapsamında da bursiyer talebinde bulunularak, afetten etkilenen araştırmacılara destek verilmesi planlanıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA