“Türk kadını, kahramanlığı ve vatanseverliğiyle dünyaya örnek olmuştur” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Türk kadını, kahramanlığı ve vatanseverliğiyle dünyaya örnek olmuştur”


 

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kadınların sevgi, şefkat ve üretkenliğiyle toplumun birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu belirten Başkan Yılmaz, deprem felaketinin ardından da ülkemizin dört bir yanındaki kadınların kenetlenerek yaraların sarılması için mücadele ettiğini söyledi.

 

“TOROSLAR’DA DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ YAŞANIYOR”

Başkan Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran depremin yaralarını sarmak için Toroslar’da da büyük bir dayanışma örneği yaşandığını ve bununla da gurur duyduklarını söyledi.

Gönüllü vatandaşlardan gelen yardım malzemelerinin yanı sıra Toroslar Belediyesinin TORTEK eğitmenleri ve kursiyerleri, soğuk hava koşulları nedeniyle afet bölgesinde yaşayan vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu kışlık malzemelerden olan atkı, bere, patik, eldiven, yelek, süveter, ceket, şal ve çocuk battaniyesi örüyor. TORTEK merkezlerinde, polardan battaniye, bere, patik ve çorap da dikilerek depremzedelere ulaştırılıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz da kursiyerleri yalnız bırakmıyor. El birliğiyle yapılan bu duyarlı çalışmaya, gönüllü girişimcilerin yanı sıra mahalle sakinleri de evlerinden destek veriyor.

Toroslar Belediyesinin, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde oluşturduğu Kriz Masasının yanı sıra yemekhanesi de ilçede konaklayan depremzede vatandaşlar için hizmet veriyor.

Kazanlarda kadınlar tarafından özenle hazırlanan sıcak yemekler, ilçedeki sosyal tesislerde ve gönüllü vatandaşların yanında kalan depremzedelere ulaştırılıyor.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan Hayır Çarşısı’na gelen depremzede vatandaşlar, kendileri için tasnif edilen alanlardan ihtiyaç duydukları kıyafetleri seçiyor. Gönüllü vatandaşların da desteğiyle organize edilen yardımlar, çığ gibi büyüyor.

 

“TÜM EMEKTAR KADINLARIMIZI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, depremzedeler için kenetlenerek örnek bir davranış sergileyen tüm kadınlara teşekkür etti.

Başkan Yılmaz; “Ülke olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afetini yaşadık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaralarımızı birlikte saracağız. TORTEK kursiyerlerimiz de gönülleri ısıtacak örnek bir davranış sergilediler. Depremin ardından organize olan tüm kadınlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ile ördükleri bu malzemeleri de araçlarımızla deprem bölgesine göndererek depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Aklımız, kalbimiz, desteğimiz afet bölgesinde” ifadelerini kullandı.

 

“KADINLARIMIZIN YANINDA OLMAYA, DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Kadınların sosyal hayatın içinde, sağlıkta, istihdamda, eğitimde ve siyasette hak ettiği yerde olması bugünümüz ve geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır” diyen Başkan Yılmaz; “Kadın ailedir, kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. Toroslar Belediyesi olarak kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayarak önemli bir adım attık. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimiz ile kadınlara psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif ve başarılı olmalarını sağlamak amacıyla bünyemizde faaliyet gösteren Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezimizde, 48 branşta eğitim ve üretimi bir arada sunuyoruz. Kariyer Merkezimiz, ücretsiz düzenlediğimiz kültür, sanat, spor kurslarımız ve birçok projemizle kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Halkımızın yaşamaktan mutlu olacağı bir geleceği hep birlikte inşa ediyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA