‘Çocuklarımız İçin Tek Yürek’ projesinin gönüllülerine eğitim verildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Çocuklarımız İçin Tek Yürek’ projesinin gönüllülerine eğitim verildi


 

MEÜ’nün depremzede çocuklara destek olmak için hazırladığı “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” isimli projenin gönüllülerine eğitim verildi.

Haber Merkezi

 

Depremden etkilenen ve eğitimlerini Mersin’de sürdüren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için Mersin Üniversitesi(MEÜ) tarafından hazırlanan “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” isimli projede görev alacak gönüllülere, MEÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı tarafından eğitim verildi.

MEÜ Gençlik Akademisi’nde gerçekleşen eğitim programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Gençlik Akademisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Gök, Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörü Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman ile personel ve öğrencilerden oluşan gönüllülerde katıldı.

Program öncesinde konuşa,  yüreği güzel insanlar arasında olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Çok büyük bir afet yaşadık. Oradakiler kadar olmasa da bizler de travmalar yaşamaya devam ediyoruz. Ancak bizler tek yürek olarak hemen çalışmaya başladık. Gerçekten büyük bir toplumsal dayanışma örneği gösterdik millet olarak. Mersin Üniversitesi’nin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. İlk günden itibaren tüm personel ve öğrencilerimiz canla başla çalıştılar. İçimizde güzel yürekli insanların olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Bu projenin planlanıp, hayata geçirilmesine kadarki olan süreçte emeği olan herkese ve gönüllülerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonrasında projenin Genel Koordinatörlüğü görevini yürüten Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman, gönüllülere projeyle ilgili bilgiler verdi. Projenin detaylarını, işleyişini ve gönüllülerin yapmaları gerekenleri anlatan Öğr. Gör. Uzman, tüm gönüllülere teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından üniversitenin Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Ali Gizir tarafından proje gönüllülerine “Deprem ve Psikolojik Etkileri, Travma Sonrası Tepkiler” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda deprem felaketini yaşayan çocuklarlara nasıl davranmalıyız, nelere dikkat edilmeli ve gönüllülerin yaklaşımları nasıl olmalıdır gibi konu başlıklarında bilgiler aktarıldı.

Eğitim, soru cevap bölümünün gerçekleşmesinin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA