Ormancılardan depremzedeler için etkinlikler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ormancılardan depremzedeler için etkinlikler


 

Haber Merkezi

 

Maraş ve Hatay depremleri Türkiye’nin son dönemlerde gördüğü en büyük göç dalgasını da tetikledi. Göç edenlerin ilk hedefi ise bölgeye coğrafi olarak yakın olan Mersin oldu. Kentin nüfusu resmi rakamlara göre 180 bin, belediyenin şebeke suyu kullanımından elde ettiği istatistiklere göre 350 bin, sivil toplum örgütlerine göre ise yaklaşık 40 bin artarak 2 milyon 700 bini aştı. Kentteki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları afetzedelerin yeniden hayata tutunması için çeşitli etkinliklere imza atıyor.

Özellikle depremin küçük ruhlarında oluşturduğu travmanın izlerini silmek amacıyla, deprem mağduru çocuklar yararına etkinlikler düzenlenerek, onlara moral verip depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Son olarak bu kapsamda ​Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü misafirhanesinde kalan depremzede ailelerin çocukları için Bozyazı İlçe Kaymakamlığı ile ortak yapılan moral etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte çocuklara hediyeler verilmiş, pasta kesilerek palyaçolar eşliğinde müzikle dans etti.

 

GERİ DÖNÜŞÜM KURSUNA KATILDILAR

Ayrıca Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde Anamur Halk Eğitim Müdürlüğü ile beraber açılan ‘Doğada Atık Yoktur Projesi’ kapsamında bitkisel materyallerden tablo yapım kursuna Anamur Orman İşletme Müdürlüğü misafirhanesinde misafir edilen depremzedeler de dahil edildi. Deprem öncesinde başlayan kursa 14 personel katıldı. 21 Mart Dünya Ormancılık gününe kadar sürüp 21 Mart Dünya Ormancılık haftasında da yapılan eserlerin sergilenmesi planlanıyorken, İskenderun’dan gelen depremzedeler aynı binada bulunan lokaldeki kursa katılarak psikolojik rahatlama sağlanması hedeflendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA