VAHAP SEÇER’İ HER AY DAVA ETMELİYİZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHAP SEÇER’İ HER AY DAVA ETMELİYİZ


 

Silifke’de Tisan ile ilgili tartışmalarda MHP’li Belediye Başkanı Sadık Altunok’un hakaret edip saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla CHP’liler suç duyurusunda bulunmak için soluğu adliyede alırken kavga büyüdü. MHP Silifke İlçe Belediye Başkanı Levent Nogay, CHP ve meclislerdeki tavrı ve çıkışları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i hedef alarak, “Bizim her meclis, her ay sayın Vahap Seçer’i dava etmemiz gerekecek” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Depreme rağmen iş makinelerinin durmaması nedeniyle eleştirilen Silifke ilçesindeki Tisan yarımadasında yapılaşma çalışmaları Silifke Belediye Meclisini karıştırdı. CHP’lilerin üzerine yürünen toplantıda hakaretler havada uçtu. 

MHP’li Başkan Sadık Altunok’un, CHP’li Erden Doğruöz’e, “Sen kim oluyorsun çakal” diyerek üzerine yürüyüp saldırmaya çalıştığı iddia edildi. CHP’li meclis üyeleri soluğu adliyede alırken ilçe yönetim Altunok’u hedef aldı.

 

“UFUK TEFEK TARTIŞMALAR HER ZAMAN OLUR”

Bunun üzerine bir basın toplantısı düzenleyen MHP Silifke ilçe Başkanı Levent Nogay, CHP’yi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i hedef aldı,

Parti binasında açıklama yapan Nogay’a, MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Rahmi İlik, Silifke Belediye Meclis üyesi Enes Buğra Genç ile kadın ve gençlik kolları ile örgüt yöneticileri de destek verdi.

CHP’nin yapmış olduğu basın açıklaması neticesinde siyasal olarak kendilerine cevap verme hakkı doğduğunu söyleyen Nogay, belediye meclis toplantısında yaşanların her zaman meydana gelebilen ufak tefek tartışmalardan ibaret olduğunu savundu.

“Bu meclis toplantısında da buna benzer ufak tefek tartışmalar meydana geliyor” diyen Nogay, “Bu konu bize geldi, biz fazla büyütmedik konuyu ama sonradan CHP, bu işi yargı yoluna götürdü. Silifke’yi bu şekilde lanse etmeleri işin açıkçası canımızı sıktı. Nitekim de böyle bir açıklama yapmak istedik” dedi.

 

“CHP TOPLANTIYA KURGULU GELDİ”

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Rahmi İlik, Silifke Belediye Meclis üyesi Enes Buğra Genç’tende yaşananları dinlediğini söyleyen Levent Nogay, “CHP’li meclis üyesi Erden Doğruöz, haliyle doğal hakları olan belediye başkanımıza dilek ve temenniler bölümünde birkaç soru soruyor. Sayın belediye başkanımızda bunları defaten daha önce bir çok meclis toplantısında da gelen sorular yine geliyor ve yine onların yanıtını net olarak vermesine rağmen tabi kendileri kurgulu bir şekilde oraya geldiği için sayın belediye başkanımıza biraz bu konuda yükleniyorlar. Kıymetli belediye başkanımız sağ olsun Sadık başkanımız da olayı tamamen sağduyu ile geçiriyor ve gündemi kapatıyor.

 

“CHP’LİLER AĞIR İTHAMLARDA BULUNDU”

Başkan Altunok daha sonra yaptıklarının doğru olmadığını, gerçekten de Silifke adına bir mücadele verilmediğini, Tisan konusunun sadece gündem yaratmak ya da şov yapmak amaçlı olduğunu dile getiriyor. Ama nitekim 3 CHP meclis üyesi, belediye başkanımıza yönelik ağır ithamlarda bulunuyorlar. Hatta kendisinin üzerine gidecek davranışlarda bulunuyorlar. Bunu kendilerine yakıştırmıyoruz ama bunu tam tersine çevirip de bir belediye başkanını Silifke halkı önünde yargılatma girişimini de kınıyorum” dedi.

 

“BİZİM HER MECLİS, HER AY SAYIN VAHAP SEÇER’İ DAVA ETMEMİZ GEREKİR”

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i de hedef alan MHP Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, “Siz öncelikle sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in her meclis toplantısındaki ifadelerini ortaya koyun. Bizim her meclis, her ay sayın Vahap Seçer’i dava etmemiz gerekecek.

Örneğin 2023 yılı ocak ayı birinci birleşiminde Vahap beyin kullandığı bir kaç cümle var. Eğer Sadık başkanımızın ‘bırakın, yapmayın, ayıptır’ ya da ‘terk edin’ dediği sözleri siz bu şekilde büyütüyorsanız, Vahap beyin kullandığı; ‘oradan atlama, otur oturduğun yerde, sen  konuştuğunda lastik patlıyor, sen az konuş, sen jantın üstünde gidiyorsun, sen laf ebeliği yapıyorsun, senin aklın ermez bunlara, eski çamlar bardak oldu. Sen kendi kafanı çalıştır önce, otur sen karışma’ gibi söylemleri Vahap bey her meclis toplantısında çok rahat kullanıyor. Lütfen arkadaşlar yani bir şeyi yapacaksanız, bu memleket için gerçekten de faydalı olacaksa lütfen oturalım memleket adına bir şeyi ifade edeceksek hep beraber bu kararları alalım.

Ama siz Tisan’ı bahane ederek, bir belediye başkanı üzerine bu kadar gitmeniz bence siyasi bir ahlaksızlıktır. Biz şeyi aynı yaparsak bu da bizim için siyasi bir ahlaksızlıktır. Eğer memleketi düşünüyorsak önce memleket adına hareket edeceğiz.

 

BİZİM BİLMEDİĞİMİZ BİR DURUM VARSA GETİRİN, GEREĞİNİ YAPALIM”

Sayın CHP yönetimine de sesleniyorum, eğer benim bilmediğim, MHP olarak bizim bilmediğimiz, sizin elinizde bir takım deliler, evraklar, belediyemizsin, başkanızın ya da başkanımızı itham edecek belgeleriniz var ise lütfen bana getirin MHP olarak adalete .ben götüreceğim bunları. Ama lütfen böyle boş laflar konuşarak, laf ebeliği yaparak Siilfkeli halkımıza, vatandaşlarımıza yanlış beyanatlarda bulunarak insanların kafasını çeleceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Vatandaşlarımız sizin 2014’den 2019’a kadar yerel yönetimler olarak ne yaptığınızı da biliyor, ne yapmadığınızı da biliyor. Eksiklerinizi, hatalarınızı, kusurlarınızı kapatmak adına bu tarz çirkin yollara başvurmanın hiç hoş olmadığını düşünüyorum.

Silifke küçük bir ilçe, bizim gönlümüzde kocaman bir ilçe. Vilayet olmasını hep beraber istiyoruz. Allah’ın izniyle de bunun için MHP ve Cumhur İttifakı olarak elimizden geleni yapacağız ama birlik beraberliği sağlayamaz, çamur at izi kalsın politikaları ile bir yerlere gelinecekse emin olun ki bir adım geri çıkamayız” diye konuştu.

 

“HİZMETLERİMİZİ ANLATA ANLATA BİTİREMEYİZ”

Yaşanların üzüntü verici olduğunu ifade eden Nogay, önündeki kitapçıların yaptıkları hizmetlerle dolu olduğunu belirterek, “Önümüzde 3 tane sayfa sayfa kitapçık var. Bunlar 2019’da Silifke Belediyesinin, belediye başkanının, meclis üyelerinin Cumhur İttifakı’nın Silifke için yaptığı hizmetler. Sadık başkanım görevini sonuna kadar Silifke için kullanıyor. Bizler seçimlerde küçük kitapçıklar bastırır, gönlümüzde o kadar büyük projeler vardır ki 5 yılda bunları yapmanın mücadelesin veririz. Vatandaşlarımıza bunların sözünü veririz. Vatandaşlarımızın  karşısına bunlarla çıkarı, öyle boş işlerle çıkmayız. 2014’de geldiğinizde CHP olarak bir kitapçık dağıttınız, 2019’a kadar dağıttınız kitapçıkta vaat ettiğiniz hizmet projelerinin açını gerçekleştirdiniz. Bize böyle gelin, vatandaşların karşısına böyle çıkın.

 

“AHLAKLI SİYASET YAPALIM”

Onlarca veya yüzlerce yapmış oldukları vaatler içinden bir elin parmağını geçmeyecek hizmet gerçekleştirdiler. Yapılan her hizmeti takdir ediyoruz, siyasi fikir ve düşüncesi bizim için hiç önemli değil. Taş Köprü yapıldı yersizdi, zamansızdı ama hizmetti. Faydalandık mı, faydalandık. Demokrasi Parkı yapıldı. Mesire alanı yarım bırakıldı. Şarım yamalak bir kreş yapıldı. 5 yılda belediye ekipman olarak sadece bir araç almış. Çarşıda bazı esnafların dükkanına brandalar yapıldı. Unuttuğum var ise CHP çıksın açıklasın. 5 yıl boyunca hangi hizmetleri söz verdiniz. Hangisini yaptınız. Bizim yaptıklarımızı saymaya kalksam bitiremeyiz. Lütfen dolu gelin, siyaset boş işi değil. Siyaset vatandaşın gönlüne girmektir, topluma hizmettir. Projelerinizle, hizmetlerinizle toplumun önüne çıkacaksınız. Öyle belediye başkanı meclis üyelerini darp etti, ona saldırdı, buna saldırdı… Rica ediyorum ahlaklı siyaset yapalım.

 

“SİLİFKEYİ BOŞ İŞLERLE UĞRAŞTIRMAYIN”

Şimdi biz Cem evi yapıyoruz. Yıllardır Alevi canlarımızı kandırdınız. Yanınızdayız dediniz hiçbir şey yapmadınız ama MHP’li yerel yönetimle canlarımızı kucakladı.

Yaptığımız hizmetlerin hangi birini sayayım. Açıklarınızı kapatmayın, insanları boş işlerle uğraştırmayın. Bugün Silifke kendi sıcak asfaltını kendi üretiyor, 411 bin metrekare parke döşemesi yapılmış. Belediyeye 80’e yakın araç alınmış. Silifke’nin çehresi değişiyor. Anlat anlat bitmez. Projelerinizle, Silifke’ye yaptıklarınızla, yapacaklarınızla gelin. Diğer siyasi partilerdeki yönetici arkadaşlarım lütfen. Silifke’yi, Silifkeli hemşerilerimizi boş işlerinizle uğraştırmayın.

 

“YAPILACAK HİZMETLERE KARŞISINIZ”

Sizin derdiniz ne biliyor musunuz? CHP’nin siyasal fikriyatında olan bir hadise bu, hep zıtsınız. Hep yapılacak hizmetlere karşısınız. Evet oraya ruhsat verilirse o ruhsattan gelecek rakamlar, harçlar Silifke halkına hizmet olarak geri dönecek. Sizin sıkıntınız bu zaten. Baktınız 3,5 yılda yoktan var eden bir Silifke Belediyesi var, ciddi anlamda projeler üretmiş, kalan 1,5 yılda da çok ciddi hizmetler yapar, siz aslında bunu korkusu içerisindesiniz. Korkunun ecele faydası yok.

Allah’ın izniyle biz MHP ailesi olarak belediye başkanımızla da, her bir meclis üyesi arkadaşımıza da, orada çalışan her bir kardeşimize de sonuna kadar güveniyoruz. Eğer bir sıkıntınız, probleminiz var ise bildiğiniz bir açık, belediyemizin bir eksiği var ise evrakını getirin bana eğer ben MHP ilçe başkanı isem hemen gereğini yaparı” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA