Tisan’da asıl sorumlu Mersin Büyükşehir | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tisan’da asıl sorumlu Mersin Büyükşehir


 

Silifke Belediye Meclis üyesi Enes Buğra Genç, yapılaşmaya açılması tartışma yaratan Tisan yarımadası ile ilgili gereğini yaptıklarını şov yapmadıklarını ancak asıl sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu öne sürdü.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesinde belediye meclis toplantısında gerilimli anlar yaşandı. Tisan Yarımadası’nın imara açılması ve Faras İnşaatın depreme rağmen konut projesi için iş makinelerini durdurmasına ilişkin tartışma Silifke Belediye Meclisinde kavgaya neden oldu.

MHP’li Belediye Başkanı Başkan Sadık Altunok’un, CHP’li Erden Doğruöz’e, “Sen kim oluyorsun çakal” diyerek üzerine yürüyüp saldırmaya çalıştığı iddia edildi. CHP’li meclis üyeleri soluğu adliyede alırken ilçe yönetim Altunok’u hedef aldı.

 

“TİSAN’I UZAKTAN GÖRDÜM, KEPÇELERİN BİR ÇALIŞMASI VAR”

Tartışmalar gözleri yeniden Tisan’a çevirirken, yaşananların ardından bir basın açıklaması yapan MHP İçe Bakanı Levent Nogay, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Nogay, “Tisan özel bir konu. İzin verilmeli mi, verilmemeli mi? Buna ben karar veremem. Ona devletin belli kurumları zaten müsaadesini vermişse Silifke Belediyesine de tüm onay ve müsaadeler gelmişse Silifke Belediyesi de ruhsat vermek mecburiyetindedir. Vermezse suç işlemeyecek mi?” dedi.

Gazetecilerin Tisan’a gidip inceleme yapıp yapmadığını sorması üzerine ise Başkan Nogay, “Uzaktan gördüm, kepçelerin bir çalışması var orada” yanıtı verdi.

 

TİSAN RANTA ÇEVRİLDİ HAVASI YARATILDI”
Denizin doldurulduğu iddialarına ilişkin soruya da şöyle cevapladı; “Hepimiz biliriz, zamanında Taşucu’na binlerce kilometre dolgu yapıldı. Orada öyle bir hava yansıtılmış ki rant, Tisan ranta çevrildi. 2020’de Tisan bölgesinde kat serbestliği vardı. Silifke ve Büyükşehir belediyesinde alınan karar ile konutlar için kat sınırlaması getirildi ve 2 kata indirildi. Eğer bir rant durumu olsaydı eğer Silifke belediye başkanımız yada meclis üyesi arkadaşlarımız böyle bir rant düşüncesinde olsaydı, CHP rant, rant, rant diyor. 8-10-20 kat yapabileceğin bir kat serbestliği varken neden bunu 2 kat ile sınırlandıracaksın Silifke Belediyesi olarak? Oranın doğasına, konjektürüne uygun olması için böyle bir karar alındı Silifke ve Büyükşehir Meclislerinde. İşin şovundan ziyade gerçeğine bakmak gerekirse Silifke Belediyesi, başkanı ve arkadaşlarımız işin rantında olsaydı 8-10 kat yaptırırdı, neden 2 kat ile sınırladı, oranın doğal güzelliği, doğal atmosferi bozulmasın diye.”

 

“ŞOV YAPMADIK, GEREĞİNİ YAPTIK”

Silifke Belediye Meclis üyesi Enes Buğra Genç de, konunu takipçisi olduklarını ancak şov yapmadıklarını söyledi.

“Konuyu biz defalarca dile getirdik gerek Büyükşehir Belediyesi gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de çalışmaları oldu. Ama CHP siyasetinde bu yazışmalar hiç yapılmıyormuş gibi lanse edilmeye çalışıyor” diyen Genç, “Bir yerin ruhsat alması için biz statik projeyi onaylarız, Büyükşehir Belediyesi’ne göndeririz, sonra müteahhit harç yatırarak kazı ruhsatı alır ve kazı çalışmalarına başlar. Bu kapsamda burada çalışmalara başlanmış durumda. Ama burada ruhsat almadan kıyıyı doldurmak ve ruhsat almadan yapılamayacak olan imalatların yapılması ile ilgili Silifke Belediyesi olarak gerekli işlemleri yaptık. Ama biz bir yerlere çıkıp da şov yaparak elimize yaptığımız işlemleri alıp ‘biz bunları yaptık’ demedik. Bunu dememize gerek yok. Bu belediyenin görevi zaten. Bunun yapılması gerekiyordu, gittik o işlemi yaptık.

 

“ASIL SORUMLU BÜYÜKŞEHİR”

Bunun yanı sıra orada asıl sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi her hangi bir işlem yapmayarak sadece çıktılar yetkililer ‘orada kıyı dolduruluyor, şöyle oluyor, böyle oluyor, neden belediye buna müdahale etmiyor’ diyor. Asıl müdahale etmesi gereken Büyükşehir Belediyesidir. Maalesef etmediler, sadece orman yolu ile ilgili bir ceza yollamışlar. Yani biz

gerekli işlemlerin hepsini yaptık. Ama elimize alıp bunları basının karşı sına çıkı ‘Tisan’da bunu yaptık’ demedik. Ruhsat ile ilgili incelememiz devam ediyor. Eğer yasal olarak bir sıkıntıları olmayacak pozisyona geldiği takdirde ruhsatta verilecektir.”

Daha sonra gazetecilerin Tisan’da konut projesi yapımı süren Faras İnşaatın ruhsat alıp almadığına ilişkin soruya ise Genç, “Harç hesaplanıyor ama henüz yatırıldığına ilişkin bir belge yok” şeklinde cevap verdi.

 

“FARAS İNŞAAT RUHSAT ALABİLİR”

Başkan Levent Nogay ise “Harç da yatırılabilir, ruhsatta alınabilir, ruhsat parası da yatabilir. Bugün yasal yollara başvurmuşlar belki devletin adaleti burada bir açık görüyor ise zaten gereğini yapar. Zaten buna müdahale eder. Ama biz adalete, yerel yönetimlere, belediye başkanına, meclis üyelerine güvenmiyoruz. Kime güveneceğiz? Biz bu işin sadece şovundaysak eyvallah istediğiniz her gün şov yapabilirsiniz ama gerçekten niyetiniz memlekete hizmet ise bu işi farklı boyutlara götürmeyin. Evet ne güzel gidip şikayetçi olmuşlar, olması gereken bu zaten. Ama işi ‘belediye meclis üyelerimize saldırdı, belediye başkanı darp etti’ diyerek yalan beyanda bulunup, işi başka bir boyuta götüreceksen, affedersinde bırak bu işleri.

Silifke, belediye ehline emanet. Geçmişte yapamadığınız hizmetlerin acısını Silifkeli vatandaşlarımızdan çıkarmayın. MHP yerel yönetimlerde kendini ispatlamıştır. Cumhur İttifak olarak biz kendimizi Silifke’de ispatladık. Silifke bundan sonraki süreçte projelerin en güzeline layıktır ve olacaktır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA