59 okul boşaltıldı 16 okul yıkılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

59 okul boşaltıldı 16 okul yıkılacak


 

Mersin’de depremler sonrası yapılan hasar tespit çalışmaları kapsamında 59 okul boşaltıldı, 16 okulla ilgili yıkım kararı alındı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Valilik binasında düzenlediği toplantıda, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası ilgili birimlerce Mersin genelinde hızlı bir tarama yapıldığı bilgisini verdi.

Özellikle büyük korku yaşanan okul binaları ile ilgili çalışmalara dair önemli açıklamalar yapan Vali Pehlivan, kentte 430 bin öğrenci bulunduğunu belirterek, deprem bölgelerinden kente 18 bin 801 öğrencinin nakil olarak geldiğini ve bu öğrencilerin okullara yerleştirilmesinin sağlandığını söyledi.

KENT GENELİNDEKİ 453 OKULDA HASAR TESPİTİ YAPILDI

Okulların depremden etkilenip etkilenmediği konusunda da çalışma yapıldığını aktaran Pehlivan, şöyle devam etti: “Çocuklarımızı kesinlikle riske etmeyecek şekilde bu okullarımızda fiziki şartlarla ilgili tespitler yaptılar. Toplam 453 okulumuzda, tamamına yakınında hasar tespit çalışması yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde 59 okulumuzu boşalttık. Hasar derecesine bakmaksızın bu okullar boşaltıldı. 16 okulumuzla ilgili de yıkım kararı aldık. Bu okullardaki öğrencilerimizi müsait olan okullara aldık. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığımız ile irtibat halinde hızlı bir şekilde planlama yaptık. Bu konuda da en kestirme yolun prefabrik okullar olacağını düşündük. Hızlı bir şekilde bunları yapmak suretiyle gerek Milli Eğitim Bakanlığının destekleri gerekse hayırseverlerin destekleriyle adımlar atıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA