Gazipaşa’da deprem isyanı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gazipaşa’da deprem isyanı


 

Mersin’in en eski eğitim kurumlarından biri olan Gazipaşa İlkokulu’nun hasarlı çıkan okullardan kaydırılacak öğrenciler için ortaokul binasına taşınması, ortaokulu öğrencilerinin ise Salim Yılmaz Lisesi’ne gönderilmesi tepkiye neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası gözler özellikle okullara çevrilirken hasar alan bazı okullar tahliye edilirken, mevcut öğrenci ve öğretmenlerin başka okullara kaydırılmasında yaşanan aksaklıklar tepkiye neden oluyor.

 

OKULLARDA HASAR TESPİTİ YAPILDI

Mersin genelinde 430 binin yanı sıra deprem bölgelerinden kente gelen 18 bin 801 öğrencinin eğitim aldığı okulların depremden etkilenip etkilenmediği konusunda yapılan çalışma kapsamında 453 binada fiziki şartlarla ilgili tespitler yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde 59 okul boşaltılırken, hasar derecesine bakmaksızın bu okullar boşaltıldı. 16 okul ile ilgili de yıkım kararı alındı.

 

TAŞINMA KARARI TEPKİ ÇEKTİ

Ancak boşaltılan okullardaki öğrenci ve öğretmenlerin başka okullara kaydırılmasında yaşanan aksaklıklar tepkiye neden oldu.

Mersin’in en eski eğitim kurumlarından biri olan Gazipaşa İlkokulu’nda da benzer bir durum yaşandı. Hasarlı çıkan okullardan kaydırılacak öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğünce Gazipaşa İlkokulu öğrencilerinin, ortaokul binasına taşınması kararı alındı. Ortaokul öğrencilerinin ise Salim Yılmaz Lisesi gündeme geldi.

 

OKUL YÖNETİMİ MEM’E GİTTİ

Ancak Gazipaşa Ortaokul öğrencileri, velileri ve öğretmenleri bu karara tepki gösterdi. Okul yönetiminin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme yaparak, kararın iptal edilmesini istediği öğrenildi.

Duruma isyan eden veliler, Salim Yılmaz Lisesi’nin hasarlı bir bina olduğunu savunarak, sağlam binadan çıkarılmak istenmelerine tepki gösterdi. Veliler ve öğretmenlerin 6 Mart Pazartesi günü bir basın açıklaması yaparak, Milli Eğitim Müdürlüğünü kararından vazgeçmesi için çağrı yapacağı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA