ÖZÜR DİLE BAŞKAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZÜR DİLE BAŞKAN!


 

Belediye meclis üyelerine saldırdığı ve hakaret yağdırdığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan MHP’li Belediye Başkanı Sadık Altunok’a CHP’den, Silifke halkına, Silifke Belediyesi’ne yakışır bir başkan olacağının sözünü vererek, özür dileme çağrısı yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Silifke Belediye Meclisi’nde Tisan yarımadasındaki yapılaşmayla ilgili bilgi istemeleri nedeniyle CHP’li meclis üyelerinin üzerine yürüyerek saldırmaya çalıştığı ve hakaretler yağdırdığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan MHP’li Belediye Başkanı Sadık Altunok’a tepki büyüyor.

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, Başkan Altunok’a, Silifke halkına, Silifke Belediyesi’ne yakışır bir başkan olacağının sözünü vererek özür dileme çağrısı yaptı.

 

TİSAN’DA FARAS İNŞAATA RUHSAT VERİLDİ Mİ?

Başkan Uçar, “1 Mart 2023 tarihinde, Silifke Belediyesi Olağan Meclis toplantısını yaptı. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızda oradaydı. Silifke’ye y, Silifke Belediyesi’ne yakışmayacak bir tutumla karşılaştık. Belediye meclisimizin olağan genel maddelerin bitiminde, dilek ve temenniler bölümünde belediye meclis üyelerimizin, halktan aldıkları yetkiyle Silifke Belediye Başkanına bir takım soruları oldu.

Tisan’da devam etmekte olan Faras İnşaat’a ait, bin 200 bağımsız bölgeden oluşan 100’ün üzerinde ki konut ile ilgiydi. Bu yapılaşmayla ilgili kamu vicdanı hala rahatsızken belediye meclis üyelerimiz duyarlılık ve kamu adına Silifke Belediye başkanına sorular sordular. Tisan’da inşaat çalışması yapan Faras İnşaat’a İnşaat’a ruhsat verilip verilmediğinin bilgisini istediler. Ruhsat verildiyse ne zaman verildiğini sordular. Bir diğer soru ise ruhsat verilmediyse Faras İnşaat’ın iş makinelerinin depremin ilk günü dahi neden orada çalışma yaptığı ile ilglii oldu.

 

“HER KARARA ‘EVET’ DEDİK”

Silifkemiz hoşgörünün, mütevaziliğin saygının şehridir. O kadar güzel, o kadar birbirine saygılı bir kenttir ki bugüne kadar belediye meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, genel başkanımız bu saygı çerçevesinde siyaset yapmaya, memleket için, ülkemiz için, yaşadığımız kent için olumlu olan her kararlara ‘evet’ demiştir. Fakat sorularına karşılık olarak belediye meclis üyelerimizin aldığı cevabı kamuoyundan özür dileyerek ifade etmek zorundayım: ‘Dışarıya çık. Sen kim oluyorsun çakal?’ gibi sözler söylemlerle belediye meclis üyelerimizin üzerine yürüyerek, elindeki kağıt parçalarını fırlatarak cevap verdi. Bunu yapan kim? Silifke Belediye Başkanı.

 

YAKIŞMADI BAŞKAN

Üzülüyoruz, Silifke için, bu kent için üzülüyoruz. Belediye meclis üyelerimiz halkın seçtiği kişilerdir. Bu şiddet, bu sinir bir belediye başkanına yakışır mı? Silifkemize yakışır mı? Faras İnşaat’la ilgili soruların soruya, verilen tepkiye bakıldığında zannedersiniz ki; proje ortağı Silifke Belediye başkanıdır. Verilen tepkilere bakarsınız, sanki belediye meclis üyelerimiz Faras İnşaat’ı sorgulamıyor da belediye başkanını sorguluyor. Soruların tamamı, belediye meclis üyelerimizin bu kente olan sevgisi ve sorumluluğu gereği sorulmuştur. Kamu adına sorulmuştur.

 

“DEPREME RAĞMEN İNŞAAT DURMADI, NEDİR BU RANT HIRSI?”

Tisan Yarımadası, dünyanın en güzel 13 koyundan biridir. Ve bu konuda bütün kamuoyu biliyor ki, geçmiş dönemlerde daha yeni geçen haftada milletvekilimle kamuoyunun dikkatini çekmek için o bölgedeydik. Tisan ile ilgili Büyükşehir Belediye başkanımızın açtığı bir dava hala devam ediyor. Nedir bu rant hırsı? Nedir bu para kazanma hırsı? Bu ben yaptım oldu, mantığıyla hareket eden yöneticilerden dolayı 11 ilimiz de Kahramanmaraş merkezli olmak üzere. Hatay merkezli olmak üzere depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem öldürmez bina öldürür mantığı, deprem öldürmez rant öldürür mantığını ortaya koyuyoruz. Silifkemize yakışmayan bu tutum ve davranışlardan elbette kurtulacağız.

 

“ÖZÜR DİLE BAŞKAN”

Silifkemize yakışmayan bu tutum ve davranışlara sessiz kalmak, bizim insanlık anlayışımıza da kent anlayışımıza da siyaset anlayışımıza da testtir. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada biz bu kent için, memleket için bir bedel ödenecekse, o beledi ödeyeceğiz. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele neyse bugünden sonra da aynı olacak. Belediye meclis üyelerimize yapılan hakaretleri iade ediyorum. CHP’in en sıradan üyesi bile şerefli ve namusludur. Dolayısıyla bu hakaretleri kabul etmemiz mümkün değil. Ben Silifke kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Eğer ki Silifke Belediye başkanı, bu cümleleri kendine yakıştırıyorsa, belediye meclisinde kayda alınan video görüntülerini tekrardan izlesin, çıksın Silifke kamuoyuna sarf ettiği cümlelerin arkasındayım desin. Aksi varsa çıksın öncelikle CHP ve belediye meclis üyelerimizden sonrasında ise Silifke halkına, Silifke Belediyesi’ne yakışır bir başkan olacağının sözünü vererek özür dilesin. Sizlerin ve kamuoyunun taktirine bırakıyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA