CHP’LİLER, BOZDOĞAN’I YİNE ENGELLİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’LİLER, BOZDOĞAN’I YİNE ENGELLİ


 

Tarsus’ta değişmeyen tablo tekrar etti. CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, partisine mensup bazı meclis üyelerinin AKP ve MHP ile hareket etmesi nedeniyle oto Galericiler Sitesi yapımında yine engellendi. Ancak Bozdoğan tüm engellemelere rağmen esnafa 14 Mart’ta temel atma sözü verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Tarsus ilçesini 25 yıl sonra MHP’nin kalesiyken CHP’ye kazandıran Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile partisi arasındaki anlaşmazlık her geçen gün artıyor. Sık sık Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile yaşadığı gerilimle gündeme gelen Bozdoğan’ın ilçe belediye meclisinde de CHP’lilerce muhalefete maruz kalması ise giderek daha sık yaşanıyor.

Son bir yıldır oto galericiler sitesi projesini hayata geçirmek için çabalayan Başkan Bozdoğan, partisine mensup bazı meclis üyelerinin AKP ve MHP ile hareket etmesi nedeniyle yine engellendi. Ancak Bozdoğan tüm engellemelere rağmen esnafa 14 Mart’ta temel atma sözü verdi.

 

BOZDOĞAN ISRAR KARARI ARADI

Tarsus Belediye Meclisinde sert tartışmalara neden olan konuyla ilgili gerilim zaman zaman yükseldi. İlçedeki oto galerici esnafının da takip ettiği toplantıda Başkan Bozdoğan, daha önce reddedilen projenin hayata geçmesi için gereken belediyeye ait arsanın satışı ve devri ile ilgili encümene yetki verilmesi kararında ısrar aradı.

Kendisine 186 tane esnafın projenin yapılması için başvurusu olduğunu anımsatan Bozdoğan, “Teklifi komisyona şu şartla göndereceğim; Tarsus İmar Ltd. Şti tarafından yapılacak denirse söz veriyorum şirket yapar bunu” dedi.

 

“ŞEREFİMLE KAYBETMEYİ SEÇERİM”

Bunun üzerine MHP’li Meclis üyesi Ali Şimşek, projenin belediye tarafından yapılması yönündeki görüşlerinin sürdüğünü ifade etti.

Yetki vermeye yanaşmayan MHP, teklifin geri çekilerek, belediyenin yapacağı şekilde getirilmesini istedi.

Başkan Bozdoğan ise “Hayatımda her zaman şerefimle kaybetmeyi, atlatarak yenmeye tercih eden bir insanım” yanıtı verdi.

AKP’li Abdurrahman Altınsucu da, tüm Tarsus’un menfaatlerinin ihlale uğramasının söz konusu olduğunu savunarak, “Meclis bu konuda endişe taşıyor. Mağduriyet yaşanmasını istemeyiz. Dolayısıyla biz bu projenin bizzat belediye tarafından hızlı bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Kat karşılığı sözleşme yaptığınızda dahi bir süreç olacak ve uzayacak. Oto galericiler sitesi inşaat maliyetinin yüksek olmadığı bir proje. Bu yüzden belediyemiz bünyesindeki İmar AŞ tarafından yapılabilir. Daha ucuz, kar amacı gütmeden yaparak tüm vatandaşlarımıza verebiliriz. Hem esnaf mağdur olmasın hem de belediye hak kaybına uğramasın. Israr kararı geri çekilsin. Belediye yapacak kararını getirin biz de tüm meclis üyeleri olarak destekleyelim” dedi.

 

“BİRİLERİNİN KIŞKIRTMASI İLE FARKLI ŞEYLER YAPILIYOR”

Haluk Bozdoğan ise “Halktan biri olsam şu konuşmalar üzerine ayağa kalkar, ayakta alkışlarım. Tarsus Belediye Başkanı olarak böyle bir yeri zaten yaparım, meclise de sunmam. Neden meclise sundum çünkü bütçe olarak 2023’ün bütçesinde ciddi bir açık var. O açığı kapatmak için meclisi iki defa bazı yerlerle ilgili evrakları getirdim. Yine komisyona gönderilmeden reddedildi. Belediyenin bütçesindeki açığı kapatamıyorum ki belediye yapsın. Buradaki mantık nedir belediye şirketinin bu işi yapması ve söz veriyorum.

İnsanlar 2 milyon TL hava parası veriyor. Ama birilerinin kışkırtması ile farklı şeyler yapılıyor. Bunun neyine karşısınız?” dedi.

 

ESNAF - MECLİS ÜYELERİ ARASINDA GERİLİM YAŞANDI

Oylama sonucunda 35 kişilik mecliste çoğunluğu CHP’liler oluşturmasına rağmen bazılarının AKP ve MHP ile hareket etmesi sonucu teklifin ısrarına ilişkin yine red kararı verildi.

Salonda bulunan oto galerici esnafı duruma tepki gösterdi. Meclis üyelerine tepkilerini dile getirmeleri üzerine salonda tansiyon yükseldi.

AKP’li Meclis Üyesi Abdurahman Altınsucu tepkilere karşılık, “Burada ret verenlerin farklı bir yerden menfaati vardır diyorlar. Herkes meclisin saygınlığına helal getirilmeyecek şekilde konuşmalı. Herkes her ağzına geleni söyleyemez. Kimse şov yapmasın. ‘Birilerinden menfaati var’ ne demek?” diyerek Başkan Bozdoğan’ı meclisin iradesine saygı duyulması için harekete geçmeye çağırdı.

Bunun üzerine araya giren Başkan Haluk Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi bu parayı ne olursa olsun sizle birlikte bulup, 14 Mart’ta oranın temelini atacak” diyerek, meclisi sonlandırdı. Ancak tartışmalar meclis sonrasında da sürdü. CHP’li meclis üyeleri bölgeden uzaklaşırken AKP’li Altınsucu esnafa tepki gösterdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA