Limanda izdiham var | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Limanda izdiham var


 

Depremler sonrası İskenderun Limanı adeta felç olması ile izdiham yaşanan Mersin Limanı’nın 24 saat esasına dayalı hizmet vermesi ve belirli terminallerdeki operatör sayılarının artırılması istendi. Limanı işleten MIP, terminal 6’daki mesaiyi 24 saate çıkarıp operatör sayılarını da artırabileceklerini bildirdi.

Haber Merkezi

 

İskenderun’da Limak’ın işlettiği limanda, deprem ve yangın Doğu Akdeniz’de ki gemi ve yük trafiğinin aksamasına neden olurken talebin yoğunlaştığı Mersin Limanı’nda deniz trafiğinde beklemelerin artması sektörden tepki çekti. Seslerin yükselmesi ile sorunların çözümü için konunun tarafları Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) bir araya geldi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan başkanlığında yürütülen toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, Meclis Üyesi ve Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, Mersin Deniz Ticaret Odası ile Mersin Serbest Bölge Yetkilileri ve lojistik sektör temsilcileri katıldı.

 

LİMAN 24 SAAT ÇALIŞMALI

Limanda artan yoğunluk nedeniyle ithalat ve ihracat yüklerinde yaşanan sıkıntıların ele alındığı toplantıda çözüm önerileri değerlendirildi. Sektör temsilcileri tüm dış terminallerde MIP’nin 24 saat esasına dayalı hizmet vermesini talep edip belirli terminallerdeki operatör sayılarının artırılması halinde sorunun çözümleneceğini ifade etmesi üzerine liman yetkilileri özellikle Terminal 6’daki mesaiyi 24 saate çıkarıp operatör sayılarını da artırabileceklerini bildirdi. Liman yetkilileri ayrıca sıkışıklığın önlenebilmesi için özellikle ithalat yükleri çekilirken talebin kendilerine erken bildirilmesi durumunda da işlemlerin hızlanabileceğine işaret etti.

Toplantının sonunda yaşanan sıkışıklıkların azaltılabilmesi adına lojistik sektör temsilcilerinin önümüzdeki süreçte dış depo yetkilileriyle de bir araya getirilip toplantı düzenlenmesi kararı alındı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA