Özgür Özel, Mezitli için özel statü istedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özgür Özel, Mezitli için özel statü istedi


 

Haber Merkezi

 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Mezitli Belediyesini ziyaret ederek, depremzedelere yönelik yardım çalışmalarını inceledi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve partililerin katıldı. Mezitli Belediyesi ana hizmet binasındaki çalışmaların gerçekleştiği ziyarette Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, depremzede kayıtlarının yapıldığı Halk Masası, yardımların depolandığı ve ayrıştırıldığı birimleri gezen Özel’e yaşanan süreç hakkında bilgi verdi.

Depremzedelere yardım için çalışan belediye personeli ve gönüllü vatandaşlarla sohbet eden Özel, yaşanan sıkıntılarla ilgili de bilgi aldı.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların büyük bölümünün Mersin ile akrabalık bağı olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, bu nedenle bir aidiyet oluştuğunu ve yoğun şekilde göç yaşandığını söyledi. İlk günden itibaren, bölgeye yapılan yardımların yanında, depremzedelere destek olmak için çalıştıklarının altını çizen Başkan Tarhan, “Önce Suriyeli, sonra savaştan kaçarak gelen Rus ve Ukraynalı vatandaşlar son olarak da depremzedelerin yoğun göçü nedeniyle 222 bin olan nüfusumuz 420 bini aştı. Depremin tüm yönlerini yaşıyoruz. Tüm bunlara karşın gönüllülerimiz, vatandaşlarımız ve personelimizle gece gündüz emek vererek bu zorlu süreci açmaya çalışıyoruz” dedi.

Mersin’e her ziyaretine mutlu olarak geldiğini ancak bu kez keyifsiz bir nedenden dolayı Mersin’de bulunduklarının altını çizen Özgür Özel de, “Depremde yıkılmayan ancak depremden en çok etkilenen Mezitli’de bulunuyoruz. Mezitli, hem deprem bölgesinde çalışmalarda büyük gayret gösterdi hem de deprem bölgesinden gelenlere hizmette büyük çaba sarf etti. Çok sayıda depremzede ile yaşıyorlar. Bu yoğunluk Mersin Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediyelerimizin yükünü çok artırdı. Başkanımız Neşet Tarhan, belediye bütçesinden ve toplanan yardımların ne şekilde dağıtıldığına dair çok önemli bilgiler aktardı. Büyük gayretle çalışan emekçilerimize, gönüllülerimize ve Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyoruz. Biz de buradan topladığımız verileri bir araya getirerek bu yükün eşit paylaşılması açısından TBMM’nin yapması gerekenleri konuşacağız. Mezitli’ye gelenler ve ileride yerleşmeye karar verecekler için Mersin’e verilen katkının artırılması gerekiyor. Bu özel statünün bu süreç geçene kadar belirlenerek belediyelerimizin desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA