Mersin Halkevleri, hükümeti istifaya çağırdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Halkevleri, hükümeti istifaya çağırdı


 

Deprem bölgelerinde sık sık aranan ama bulunamayan Kızılay’ın, o sırada halkı soymakla meşgul olduğunu belirten Halkevleri Mersin Şube Başkanı Özkan,

Barış Çoban

 

Mersin Halkevleri üyelerinin, AKP ve Kızılay'a tepki göstermek için Özgür Çocuk Parkı'nda yapmak istediği basın açıklaması polis engeline takıldı. Emniyet güçleri valilik kararı olduğunu söyleyerek, basın açıklamasına engel oldu. Basın açıklamasını yapmak için bürolarına geçen Halkevleri üyeleri, açıklamayı burada yaptı. Açıklamayı, Halkevleri adına Halkevleri Mersin Şube Başkanı Aycan Özkan okudu.

 

DEPREM DEĞİL SİSTEM ÖLDÜRÜR

Halkevleri adına açıklamayı okuyan, Halkevleri Mersin Şube Başkanı Aycan Özkan iktidarın; baskılarla, gözaltılarla, soruşturmalarla gerçeklerin üstünü örtemeyeceğini ifade etti. İktidarın, yarattığı yıkımın hesabını vermekten kaçamayacağını söyleyen Özkan, "İşte buradayız ve tekrar ediyoruz.Deprem değil sistem öldürür. Depremde kaybettiğimiz binlerce canın  sorumlusu rant ve talan düzeni ve onun uygulayıcısı AKP iktidarıdır. Baskıyla, gözaltılarla, sansürle  gerçeklerin üstünü örtemezsiniz, halkı susturamazsınız" dedi.

HESAP VERMEKTEN KAÇAMAZSINIZ

Deprem bölgelerinde sık sık aranan Kızılay'ın halkı soymakla meşgul olduğunu vurgulayan Özkan, şöyle devam etti: "Hesap vermekten kaçamazsınız! İstifa edin! Deprem değil rantçı düzeniniz öldürüyor. Henüz canlarımız enkaz altındayken, depremden etkilenen milyonlarca insanın barınma ihtiyacı çözülmemişken, deprem bölgesinden çadır talepleri yükselirken Kızılay’ın depremin üçüncü günü, deposunda stokladığı çadırları ve gıda malzemelerini bölgeye göndermeyip Ahbap Derneği’ne ve Türk Eczacılar Birliği’ne sattığını öğrendik. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ölümlerden kar etmeyi ve rant düzenini 'İşbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir' diyerek savundu. 'Devlet nerede? Kızılay nerede?' sorusuna en açık yanıtlarından birini verdi.

 

GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZSİNİZ

Devlet ihtiyaç duyulan noktada değil bir gün önce  Kadıköy’de dün Mersinde polisleriyle belirdi.
'Deprem değil, rantçı düzeniniz öldürdü' diyerek toplanan Emek, Barış, Demokrasi Güçleri Deprem Koordinasyonu bileşenlerine polis saldırdı pek çok kişi gözaltına alındı. Eylem Kadıköy Kaymakamlığı tarafından 'infial uyandıracağı, milli, vicdani ve insani değerlere dokunacağı, toplumsal iç barışı tehdit edebileceği' gerekçesiyle yasaklanmıştı. Bu eylemin hemen ardından Kızılay Kadıköy Şubesi önüne gitmek isteyen Türkiye İşçi Partisi üyelerine de polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Dün ise akşam saatlerinde Kızılay önünde eylem yapan Sol Partili arkadaşlarımız evlerinden gözaltına alındı. Yine dün akşam saatlerinde Halkevi üyeleri ve arkadaşlarımızla oturduğumuz kafe polis ablukası altına alınarak, gbt bahanesi ile adeta kafeye baskın yapılmışcasına alıkonduk.İlerleyen saatlerde Mersin Halkevi Başkanı aranarak “ya hemen gelir ifade verirsiniz, ya da evinize geliriz" şeklinde ifadeye çağrıldı. İlerleyen saatlerde ise 3 arkadaşımız evinden alındı, toplamda 8kişi depremde yaşanan yıkıma karşı iktidarı ve Kızılay'ı eleştiren dövizlerden dolayı halkı kin ve nefrete teşvik suçu iddiası ile sabaha kadar emniyette tutulduk. Bu çaba iktidarın kendi suçlarını örtme çabasıdır. Ama çabaları boşadır. Gerçekleri yüksek sesle söylemekten ve bu iktidarla hesaplaşmaktan geri durmayacağız.

Gerçeklerin üstünü örtemezsiniz! Bu halkı susturamazsınız! Bu yıkımın sorumlusu AKP-MHP iktidarı ve kurumlarıdır.

 

NOT ETMEYİN İSTİFA EDİN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, müsabakaların seyircisiz oynanmasını önerip, Kadıköy’de rant düzenine isyan edenlere polis müdahale ederken Fenerbahçe-Konyaspor maçında tribünlerden yükselen ‘Hükümet istifa’ sloganı, Beşiktaş-Antalyaspor maçında da yankılandı: Hükümet istifa!

Açılmasından korktuğunuz üniversitelerden, korktuğunuz meydanlardan, enkazların çevresinde henüz derin bir sessizlik olarak yoğunlaşan öfkeden yayılan uğultu tribünlerde “İstifa!” sloganı olarak yükseliyor.

AKP-MHP iktidarı ve suç ortakları yol açtığınız toplumsal yıkımın hesabını vereceksiniz. Tek not alan siz değilsiniz. Emin olun ki halkın yüksek yargı gücünden kaçamayacaksınız!

Bu rant ve talan düzeninin sürmesine izin vermeyeceğiz.

Not etmeyin istifa edin. Hükümet istifa!"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA