KORUMA ALANINA İŞ MAKİNELERİ GİRDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORUMA ALANINA İŞ MAKİNELERİ GİRDİ!


 

Mezitli Davultepe’de 100. Yıl Tabiat Parkı’nı kiralayarak, caretta caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanı olan sahada sık sık iş makineları ile doğa katliamına neden olan uygulamalara imza atmakla eleştirilen şirket, ülke depremin acısını sarmaya çalışırken yine fırsatı kaçırmadı! Koruma altındaki tabiat parkına giren iş makineleri alanda düzenleme yaparak, ağaç kesti!

Hediye Eroğlu

 

Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışırken, doğa talanı durumu fırsata çevirerek, tepki çeken uygulamalarını hayata geçirmeye çalışıyor. Son olarak Mersin’in Silifke ilçesinde imara açılması mahkemeye taşınan Tisan Yarımadası’ndaki inşaat faaliyetleri ‘koyun can derdinde kasap et’ yorumları ile eleştirilerken, benzeri bir durumun Mezitli’de ki Davultepe’de 100. Yıl Tabiat Parkı’ndan geldi.

Caretta caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanı olan sahada sık sık iş makineları ile doğa katliamına neden olan uygulamalara imza atmakla eleştirilen bölgeyi 49 yıllığına kiralayan şirket, ülke depremin acısını sarmaya çalışırken yine fırsatı kaçırmadı! Koruma altındaki tabiat parkına giren iş makineleri alanda düzenleme yaparak, ağaç kesti!

Özel koruma bölgesi ilan edilmesine rağmen bölgeyi, deniz kaplumbağalarının yumurtlamasına engel olan ışıklandırma ve gürültüye neden olan etkinliklere açarak tepki çeken şirketin alanda eğlence merkezi yapmak istediği gündeme geldi.

 

YÜKSEK KİRADAN ŞİKAYET EDİYOR AMA İPTAL ETMİYOR

Bölge sakinlerinden doktor Ful Uğurhan yaşananlara sosyal medya hesabından tepki göstererek, “Burayı kiralayan şahıs her ay çok yüksek bedel ödediğini, bu işten kurtulmak istediğini ama sözleşmeyi iptal edemediğini söyleyip duruyor. Aslında burada gelir getirici tesisler inşa edip parasını kat be kat çıkarmayı düşünüyordu. Ama koruma altında olması nedeniyle başarılı olamıyor. Sık sık bu gibi hamlelerle parasını kurtarmaya çalışıyor. Ama vatandaştan ses yükselince geri adım atıyor” dedi.

 

DAHA ÖNCE DE FESTİVAL YAPMAK İSTEMİŞLERDİ!

2019 yılında parkın işletmesini alan firma yetkilileri tarafından, deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma dönemine denk gelen ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başlayarak 3 gün sürecek bir müzik festivali düzenlenmesi planlanmıştı. Mezitli Belediyesi ile çevrecilerin tepkileri üzerine işletmeci firma geri adım atarak festivali iptal etmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA