Mısır’ın yardım gemisi Mersin’e ulaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mısır’ın yardım gemisi Mersin’e ulaştı


 

Depremzedeler için 650 ton yardım getiren Mısır’ın askeri gemisi Mersin Limanı’na yanaştı. AFAD koordinasyonunda teslim alınacak yardımların, deprem bölgelerine gönderileceği bildirildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mısır hükümetinin depremlerden etkilenen bölgeler için hazırladığı 650 tonluk yardım malzemesi, askeri gemi “ENS Halayeb” aracılığıyla Mersin Uluslararası Limanı'na ulaştırıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin direktifleri doğrultusunda Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için başkent Kahire'den temin edilen yardım malzemeleri, Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki El-Ariş Limanı'na götürüldü.

Buradaki konteynerlere taşınan 285 çadır, 99 bin 300 battaniye, çok sayıda yatak ve elektrikli ısıtıcı ile ilaç, gıda, temizlik ve tıbbi malzemelerden oluşan yaklaşık 650 tonluk yardım, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Mısır Deniz Kuvvetlerine ait "ENS Halayeb" adlı gemiye yüklendi.

Mısır donanması bünyesindeki 105 metre uzunluğa ve 40 metre yüksekliğe sahip gemi, 2 günlük yolculuğunun ardından Mersin Uluslararası Limanı'na ulaştı.

Rıhtıma yanaşan gemiyi, Mısır'ın Ankara Misyon Şefi ve Maslahatgüzarı Amr Soliman El Hamamy, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ve AFAD görevlileri karşıladı.

AFAD koordinasyonunda teslim alınacak yardımların, deprem bölgelerine gönderileceği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA