AĞIR HASARLI AMA AFET KAPSAMINDA DEĞİL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AĞIR HASARLI AMA AFET KAPSAMINDA DEĞİL!


 

Depremler sonrası hasar gören binaya ağır hasarlı raporu verilen ve oturulamaz denilen Yeşilkent Sitesi sakinleri, Çevre ve Şercilik İl Müdürlüğünün ‘afet kapsamına alınacak düzeyde hasar görmediği’ kararına isyan ederek, afet kapsamına alınmak için cumhurbaşkanına seslendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş ve ardından Hatay depremleri ile büyük korkunun yaşandığı Mersin’de gözler yapı stoğunun kalitesiz olduğu bölgelerde. Uzmanlar olası bir Adana depreminin uyarısını yaparken kentteki bazı binalarda hasar tespiti sonrası tahliyelerin başlaması endişeyi arttırdı. Korkunun adresi haline gelen Mersin’in Mezitli ilçesi Deniz Mahallesinde yan yatan Baykent Sitesi’nin ağır hasarlı çıkması sonucu boşaltılması ile bölge halkı büyük endişe yaşadı. 

 

KORKTUKLARI BAŞLARINA GELDİ

Mahalledeki diğer endişe yaratan Kayısı Sitesi ile Yeşilkent Sitesi sakinleri de benzer bir kaderi yaşama aşamasına geldi. İlk depremin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün talimatı ve Mezitli Belediyesinin gönderdiği uyarı yazısına istinaden yapıyı güçlendiren ve belediyeye bildirim yapan site sakinleri son depremde hasarın artması üzerine durumu yeniden yetkililere bildirdi. Site sakinlerin ifadesine göre gelen ekip binada inceleme yaparak, “evlere girmeyin” diyerek rapor tutup gitti.

Sonrasında sitenin ağır hasarlı ilan edilmesi ile korktukları başlarına gelen Yeşilkent Sitesi sakinleri, 25 Şubat 2023 günü Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ın mahalleye gelip, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü ve bu görüşme sonucunda sitenin depremde 'afet kapsamına alınacak düzeyde hasar görmediği’ bilgisine ulaşıldığını ifade ettiler.

 

AFET KAPSAMINA ALINMALI

Bu duruma isyan eden Yeşilkent Sitesi sakinleri, hasarlı binanın fotoğraflarını paylaşarak, “Hasar görmeyen bina böyle mi olur? Acaba binanın altına birileri dinamit koyup  patlattı da biz mi duymadık? Bina depremde hasar görmemişse bu duruma nasıl geldi? Bina ağır hasarlı değilse neden devletin resmi e-devlet sitesine ağır hasarlı kaydı düşüldü?

Site sakinleri sorular ışığında son çare olarak cumhurbaşkanına sesleniyoruz; biz kentsel dönüşüm istemiyoruz, depremde zarar gördük ve bizim gibi zarar gören komşu Baykent Sitesi gibi afet kapsamına alınmak istiyoruz” dediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA