TARİH YOK OLMASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİH YOK OLMASIN!


 

Meydana gelen depremlerden etkilenen Mersin İdman Yurdu’nun tüm tarihinin bulunduğu lokal aldığı büyük zarar nedeniyle bina acil şekilde boşaltıldı, yıkım kararı beklenirken müzenin yeni bir yer tahsis edilerek tarihin yok olmasının önlenmesi isteniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Doğal müze depreme dayanmadı. Mersin İdman Yurdu’nun efsane isimlerinden Hacı Bayram Birinci’nin kendi imkanları ile topladığı fotoğraf, belge ve bazı kupalarla doğal müzeye dönüşen lokal, son depremlerde depremde zarar gördü. Bina acil şekilde boşaltılırken, yıkım kararı beklendiği öğrenildi.

Kapanma sürecine kadar kulübün her kademesinde görev alan son olarak Mersin İdman Yurdu Onursal Menajerlik görevini de üstlenen Hacı Bayram Birinci’nin 60 yıla yakın bir sürede biriktirdiği ve içerisinde 3 bine yakın fotoğrafın olduğu materyaller geçici olarak taşınırken Mersinliler, 100 yıllık Mersin İdman Yurdu tarihinin tarihin karanlık sayfalarında yok olmasını istemeyenler, müzenin yeniden oluşturulmasını istiyor.

Bir çok spor adamının uğrak yeri olan MİY lokali yeni yerini arıyor. Kent spor camiası Mersin İdman Yurdu tarihine sahip çıkılması için müzenin Millet Bahçesi veya Adnan Menderes Sahilindeki Mersin İdman Yurdu’nda portatif de olsa yeniden hayat bulmasını istiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA