Akkuyu’da işçiler zam eylemini şimdilik bitirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu’da işçiler zam eylemini şimdilik bitirdi


 

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan 550 işçi düşük maaş zammı teklifine karşı iki gün önce iş bıraktı. İşçiler, işverenin talepleri yerine getirme sözü üzerine yarın işbaşı yapma kararı aldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Akkuyu’da iki gün önce iş bırakan 550 işçi, taleplerinin yerine getirileceği sözü üzerine yeniden işbaşı yapma kararı aldı.

Gazete Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın’ın ha.berine göre; Akkuyu’da devam eden nükleer santral inşaatında faaliyet gösteren Sintek firmasında çalışan 550 işçini, enflasyon altındaki yüzde 10 zam teklifine karşı iki gün önce başlattıkları iş bırakma eylemi şimdilik son buldu. Bugün saat 14.00 sularında işçilerle toplantı yapan şirket yetkilileri, işçilerden 10 gün isteyerek, bu süre zarfında taleplerin yerine geleceğini kaydetti.

Akkuyu işçilerinden biri, ilk olarak teklifi kabul etmeme kararı aldıklarını fakat bugün öğleden sonra bazı işçilerin işbaşı yapması üzerine, şimdilik kabul ettiklerini söyledi. Yarından itibaren işbaşı yapacaklarını belirten işçi, firma yetkililerinin söyledikleri gibi taleplerin yerine getirilmemesi durumunda ne yapacaklarını o zaman düşüneceklerini vurguladı.

 

İŞÇİLER YÜZDE 40 ZAM İSTİYOR

İşçilerin yüzde 30-40 bandında bir zam talebinin olduğunu söyleyen Akkuyu işçisi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz inşaat işi yapıyoruz, yani ağır iş. Günlük yevmiye 350 TL. Asgari ücrete zam geldi, bizim maaş çok düşük kaldı. Bize yüzde 10 zam yapmayı düşünüyorlardı, biz de bunu kabul etmedik. Bu kadar pahalılığın olduğu bir zamanda yüzde 30, yüzde 40 zam istedik, kabul etmedikleri için iş bırakma yaptık."

Akkuyu işçisi sosyal medyada "Depremzedelere yardıma giden Akkuyu işçisi işten çıkarıldı" haberlerine ilişkin “Depremin ilk gününden itibaren Akkuyu’daki tüm firmalar işçileri deprem bölgesine yardıma gönderdi. Bizde gittik. Bu konudan dolayı işten çıkarma yaşamadık. Deprem bölgesine gönderilen bazı işçilerin, oradan ayrılarak memleketine gittiğini duyduk. Belki bundan dolayı işten çıkarma olmuştur. Sadece duyduk, çok bilgimiz yok. Biz düşük maaş zammına iş bıraktık" diye konuştu.

 

“İŞÇİLER İNSANİ OLMAYAN ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR”

İşçilerin 12-13 saat insanlık dışı şartlarda çalıştırıldığını, yemeklerinin hijyenik olmadığını söyleyen Dev Yapı-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, "Akkuyu’da çalışan işçiler ağır iş yapıyorlar. Saatleri çok uzun. Ne bedenleri dinleniyor ne de aileleriyle vakit geçirebiliyorlar. Yemekleri hijyenik değil. Sendikal faaliyetler engelleniyor. Bize yaşananların fotoğrafını, videosunu dahi çekip atamıyorlar. İşçiler aldıkları maaşla ayın sonunu getiremiyor. Tek istekleri enflasyona göre zam alabilmek" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA