‘Hesabını soracağız’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Hesabını soracağız’


 

Yıllardır bilim insanlarının bu bölgede gerçekleşmesini söylediği büyük depremlere karşı önlem almayanların affedilemeyeceğini söyleyen MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, “Bilim insanlarının söylemlerin dikkate almadan bu kadar suç işlemek affedilemez. Hepimiz acılarımız hafifledikten sonra ki hafifleyecek mi bilemiyorum ama bunun mutlaka hesabın soracağız” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle bir kez daha yüzleşilirken yitip giden binlerce canın acısının tekrarlanmaması için sorumlulardan hesap sorulması büyük önem taşıyor. Kendisi de Hatay bölgesinde yüzlerce yakınını kaybeden Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, yaşanan acının tarifsiz olduğunu ancak göz göre göre meydana gelmiş olmasının daha iç yakıcı olduğunu açıkladı.

 

BİLİM YAŞANANLARI AÇIKLAYAMIYOR

“Ülke olarak çok ağır ve kötü bir süreçten geçiyoruz” diyen Aslan, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem 10 ilimizi etkiledi. 10 ilimizden en çok etkilenen Maraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya çok ciddi etkilenmiştir. Bilimin gereklerini yerine getirememenin sonucunu ülke olarak hem maddi hem de manevi olarak çok ağrı yaşıyoruz.

Depremler sonrası bilim insanları ilk defa böyle bir felakete tanık olduklarını söylediler. Çünkü önce Maraş’ta 7,9 büyüklüğünde deprem meydana gelirken aynı ilde 9 saat sonra başka bir bölgede, ertesi gün de yine deprem oluyor. Dünyanın tanık olduğu yeni bir bilimsel olay. Bilim dahi bunun açıklamasını yapamadı. Dolayısıyla hepimiz bu durumdan dolayı çok endişeliyiz. Ve sarsıntılar bu bölgede halen devam ediyor” dedi.

 

“MERSİN’İ YENİ DEPREMLERİN ENDİŞESİ SARDI”

Bilim insanlarının bugün ise Bingöl, Malatya, Adana ve Kıbrıs’ta da çok ciddi bir stres biriktiğini ifade etiğini anımsatan Sabahat Aslan, “Depremlerin çok ciddi şekilde hissedildiği Mersin’de, Adana ve Kıbrıs’ta ciddi büyüklükte depremler meydana gelecek olması hepimizi endişelendiriyor. Özellikle Mersin halkı artık diken üstünde yaşıyor. Çünkü burada Adana veya Kıbrıs’ta yaşanacak depremden Mersin çok ciddi etkilenecek.

Ülkemiz bir deprem bölgesi bunu hepimiz biliyoruz. Deprem ülkesi olmamıza rağmen bizi yönetenler gereğini yapmamaktadır.

 

“HESAP SORACAĞIZ”

Akkuyu NGS mücadelesini Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcülüğüne 2007’de başladım. Bu görevime kadar TMMOB ve bilim insanları her yıl Doğu Anadolu Fay hattının kırılacağına ilişkin sürekli uyarılar yaptı. Ve bu bölgede 7 ila 9 büyüklüğünde depremlerin beklendiğini söylemelerine rağmen yetkililer hiçbir önlem almayarak binlerce insanın ölümüne neden oldu. Bu affedilecek bir durum değildir ve çok büyük bir suçtur. Bilim insanlarının söylemlerin dikkate almadan bu kadar suç işlemek affedilemez. Hepimiz acılarımız hafifledikten sonra ki hafifleyecek mi bilemiyorum ama bunun mutlaka hesabın soracağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA