OKULLARDAN DEPREM ŞİKAYETİ YAĞIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULLARDAN DEPREM ŞİKAYETİ YAĞIYOR!


 

Depremler sonrası bazı okullarda riskli bina tahliyesine gidilmesi Mersin’de de endişeleri arttırdı. Okullardan gelen yoğun talep üzerine Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü sahada inceleme başlatırken okullardan çok sayıda deprem riski ve hasar olduğuna dair şikayet aldıklarını açıklayan Eğitim Sen Şubesi, yetkilileri önlem almaya çağırdı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye genelinde yapılan incelemelerde birçok eğitim kurumunun riskli olduğu ortaya çıktı. Mersin’de de durumun farklı olmaması nedeniyle bazı okullarda tahliyeye gidilirken yoğun talep üzerine Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda inceleme başlattı.

Eğitim Sen Mersin Şubesi de, düzenlediği basın toplantısı ile deprem sonrası okullardan adeta şikayet yağdığını açıklayarak, yetkilileri önlem almaya çağırdı.

 

UYARDIK AMA DİNLEMEDİLER

Sendika binasında yapılan açıklamada Şube Başkanı Mahmut Sümbül, görevini yerine getirmeyen devletin de enkazın altında kaldığını söyleyerek, “Bu enkazı birlikte kaldırmak ve sosyal hukuk devleti olmana gereklerine yerine getirmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Şu ana kadar yayınladıkları raporlarla depreme dayanıklı okullar yapılması, gereken yeni binaları ve güçlendirmeye çalışmaları için uyarmalarına rağmen bugüne kadar yetkililerce dikkate alınmadıklarını söyleyen Sümbül, Maalesef deprem gerçeğiyle karşı karşıya kaldığımızda problem büyümeye başladı.

Pazartesi günü yaşanan artçı depremle birlikte Mersin'de okulların tatil olması sonrası okullara giden eğitim emekçileri ve bütün eğitim bileşenleri okulların problemlerine dair bizleri telefon yağmuruna tutmaya başladılar.

 

UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLEN OKULLAR VAR

Öğrencilerimizin ve velilerimizin de okulların depreme dair dayanıklılığı konusundaki tereddütleri eğitim öğretim hakkını kullanmak konusunda önemli sıkıntılar ortaya çıkarıyor. Bir yandan idarecilerimizin duyarlılığıyla okullar kontrol edilmeye başlanırken bir yandan da birçok okulun boşaltılmaya ve başka okullarla birleştirmeye başlandığı birleştiremeyen okullarda uzaktan eğitime başlandığı bilgileri bizlere gelmeye başladı.

Şöyleki; Toroslar Alsancak Lions Ortaokulunun boşaltıldığı ve uzaktan eğitime başlandığı, Toroslar İmam Hatip Ortaokulu’nun boşaltıldığı, Akşemsettin İmam İmam Hatip Ortaokuluna taşınacağı, Yenişehir Necati Bolkan İlkokulu ve Ortaokulu’nun boşaltıldığı Mehmet Akif İnan Ortaokulun taşındığı, Çavuşlu İlkokuluna yıkım kararı çıktığını öğrendik.

 

TAŞINAN OKUL DA SAĞLAM DEĞİL

Ayrıca Akkent 100.Yıl İlkokulunun Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine taşınacağı, 50 Yıl İlkokulu Batıkentte sabahçı devre olarak eğitim vereceği, Hürriyet İlkokulunda ağır hasar olduğu, Hatice Uluğ İlkokulunda eğitime devam edeceği fakat Hatice Uluğ İlkokulu çok sağlam olmadığı için öğretmenlerin kaygılı olduğu da gelen bilgiler arasında.

Mersin MTAL de Kuyumculuk Bölümü ve Yemekhane’nin hasar nedeni ile kapatıldığı Zeytinlibahçe MTAL’nin ek binanın hasarlı olduğu, ayrıca Yusuf Kalkavan And Lisesinde inceleme yapıldığı sonucunun hala çıkmadığı öğrenildi.

İNCELEME YAPILMAYAN HASARLI OKULLAR VAR

Yine Resul İlkokulu’nun incelendiği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün rapor hazırlayacağı, Akdeniz Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu’nun incelendiği problem olmadığı, Şehit Savcı Selim Kiraz Ortaokulu’nun 3.katında iki kolonda çatlak olduğu ancak incelemenin henüz yapılmadığını da biliyoruz.

Tece Cumhuriyet Ortaokulu, Aydınlıkevler İlkokulu, Akdeniz Özel Eğitim Anaokulu, Dumlupınar Anaokulu, Pirireis Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Bahçelievler İlkokulu, Mezitli Anadolu Lisesi, Yenişehir Belediye ortaokulu, Mezitli Anaokulu ve Atatürk MTLA’da yapılan inceleme sonucu sorun olmadığı tespit edildi. Cengiz Topel ilkokulu ile ilgili yapılan incelemeden henüz sonuç çıkmazken, uzun süredir tehlike arz eden İstiklal İlkokulu Akdeniz Kız İmam Hatip Liselinde eğitim yapıyor.

Barboros ortaokulunda da bir sorun yok fakat karot alınarak inceleme yapılacak.

 

İNCELEME RAPORLARI BEKLENİYOR

Hacı Zarife Çelebi Aygar Anadolu Lisesi’nde hasar olmadığı ancak yine de incelemenin yarın yapılacağı, Şehit Emrah Ortaokulunda inceleme yapıldığı raporun hala çıkmadığı, Vali Şenol Engin İlkokulunda iki binanın birleşme yerine çatlak olduğu ve bunun normal olduğu yapılan incelemede ifa edildiği, Sakarya İlkokulunda hasar yok dolapların sabitlendiği ifade edildi.

Mezitli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde iki bina arasında bir kolon ve kirişte çatlak olduğu, Mithatpaşa ortaokulunda sıkıntı olmadığı kabarık duvarlar nedeni ile öğretmenlerin kaygılı olduğu, Çankaya Özel Eğitim Meslek Lisesi için de ‘sorun yok’ denilse de binada çatlaklar olduğu için inceleme istendiği öğrenildi.

AKİB MTAL de denetimde sorun çıktığı, Karaduvardaki okullarda inceleme yapılacağı, Korukent Anadolu Lisesinde sorun olmadığı kaplama kısmında çatlaklar olduğu üyelerimiz tarafında birkaç saat içinde bizlere iletilen bilgilerdir.

 

MEM’E İNCELEME TALEBİ YAĞIYOR

Bunu üzerine bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğünde okulların fiziki durumunda sorunlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ile yaptığımız görüşmede Tarsus ve 4 merkez ilçede okulların depreme dayanıklılığı ile ilgili çok fazla talep geldiği çevre ve Şehircilik Bakanlığı mühendisleri  ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinin alanda olduğu ve yoğun bir şekilde okulların incelenmeye başlandığı daha sonra detaylı incelemelin yapılacağı bilgisi tarafımıza iletilmiştir.

Bir an önce doğru bilgilerin eğitim emekçileri ve öğrenciler ve veliler ile paylaşılması, zaman geçirmeden deprem uyarılarının yapıldığı bölgemizde gerekli önlemlerin alınması ve okulların fiziki koşullarının hızla tespit edilip gerekli önlemlerin alınması için yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA