Akkuyu’da skandal iddia! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu’da skandal iddia!


 

Depremler sonrası afet bölgelerine yaptığı yardımlarla prim yapmaya çalışan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde, arama kurtarma çalışmalarına gönüllü katılan bazı işçilerin işten çıkarıldığı önü sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali depremlere rağmen hız kesmezken skandal bir iddia gündeme geldi.

 

GÖNÜLLÜLER İŞTEN Mİ ÇIKARILDI?

Sık sık çeşitli skandallarla gündeme gelen ve özellikle de maaşını alamayan işçilerin eylemlerine konu olan Akkuyu sahasında en çarpıcı iddia Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan işçilerle ilgili oldu. İddiaya göre arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılım sağlayan 30 işçi işten atıldı. Bunun üzerine İnşaat İşçileri Sendikası’nın önderliğinde işçilerin eyleme başladığı öğrenildi.

 

NÜKLEER ŞİRKETİ YARDIMLARLA PRİM YAPMAYA ÇALIŞMIŞTI

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarına gönüllü katılan işçilerin işten çıkarıldığı iddialarına konu olan nükleer santral şirketi Akkuyu NGS AŞ, bölgeye yaptığı yardımlarla yapmaya çalışmıştı.

Afet bölgesine tonlarca insani yardım, binlerce iş makinesi ve araç ve gereç göndermekle övünen Akkuşu Şirketi, sahada görevli personelin de depremden etkilenen bölgelerde çalışmaları sırasında 60'tan fazla kişiyi enkaz altından kurtarmasıyla reklam yapmıştı.

Şirket ayrıca Akkuyu NGS inşaat sahasında, Moskova ve Ankara’da AKKUYU NÜKLEER ofislerinde deprem mağdurlarına yardım için yeni şeyler toplanmaya devam etiğini, kalanlara en acil ve önemli şeyleri alabilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti resmi hesaplarına para gönderildiğini duyurmuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA