Hasarlı okula nakil kararı durduruldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hasarlı okula nakil kararı durduruldu


 

Haber Merkezi

 

Maraş merkezli depremlerin ardından güvenli olmayan okul binaları gündemdeki yerini koruyor. Mersin’in Tarsus ilçesinde riskli olduğu için tahliye edilen okul öğrencilerinin hasarlı başka bir okula nakline ‘Hasarlı okuldan hasarlı okula tahliye’ tepkilerin ardından geri adım atıldı.

Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, depremin ardından gerekli inceleme ve hasar tespiti yapılmadan okulları taşıma kararının sıkıntılarını yaşayarak gördüklerini dile getirerek “Birkaç gündür yükselen itirazlarımız, önerilerimiz ve mücadelemiz kısmen de olsa karşılık buldu” dedi. İlçede hasarlı olduğu tespit edilen Hasan Karamehmet İlkokulunun, Kasım Ekenler Ortaokuluna taşınması kararının durdurulduğunu dile getiren Yücel “Çünkü Kasım Ekenler Ortaokulu binası da depreme dayanıksız. Sendikamızın ve velilerin tepkisi üzerine her iki okuldan da numune alındı. Raporlar çıkana kadar her iki okulda da eğitime ara verildi. Bu incelemenin acilen ilçedeki tüm okullar için yapılması gerekmektedir. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için güvenli eğitim ortamı sağlanmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA