KORKUNUN ADRESİ MEZİTLİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKUNUN ADRESİ MEZİTLİ!


 

Mersin’in Mezitli ilçesi eski yapı stoğu ile depremler sonrası Mersin’de adeta korkunun adresi oldu! Son günlerde birkaç site için hasar nedeniyle tahliyeler yapılırken yaklaşık 350 bin kişilik nüfusun çoğunluğu ilçenin tamamında yapıların deprem dayanıklılığı ile ilgili inceleme yapılmasını istiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Mezitli ilçesinde binalar risk altında mı? Olası bir depremde yıkımın boyutu ne olur?..

Mersin’de yüksek katlı yapı modasının merkezi olan hatta sahil kesimi Çin Seddi gibi adeta sur örülen merkez Mezitli ilçesinde son depremler ile korku ve endişe arttı. Özellikle eski yapı stoğu ile depremler sonrası Mersin’de adeta korkunun adresi olan Mezitli’de son günlerde

Baykent Sitesi, Kaysı Kent ve Yeşil Kent Siteleri için inceleme yapılarak tahliye kararı alınması endişeleri arttırdı. Bu siteler için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün kararı beklenirken polis ve zabıta görevlilerince önlem alınarak sivillerin geçişine izin verilmiyor.

 

İLÇENİN TAMAMINDA İNCELEME YAPILMALI

Yaklaşık 350 bin kişilik nüfusun çoğunluğu ilçenin tamamında yapıların deprem dayanıklılığı ile ilgili inceleme yapılmasını istiyor.

Yetkililer henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eski yapıların yoğun olduğu Mersin için deprem felaketinin ciddi bir uyarı olduğunu açıklayarak, Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı kurma kararı aması acı gerçeği bir kez daha ortaya koydu.

Depremler sonrası kent genelinde AFAD’a yapılan başvurular kapsamında depremler sonrası gerçekleştirdiği hasar tespit çalışmaları devam ederken Mezitli Belediyesi’nin nasıl bir çalışmaya imza atacağı merakla bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA