Bitmedi ama açıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bitmedi ama açıldı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi’nde yürüttüğü yenileme çalışmalarının ilk etabı 5 ay sonra tam olarak tamamlanmadan yaya ve araç trafiğine açıldı! Yolun tek yön şeklinde trafiğe açılması kargaşaya neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Göreve geldiği yaklaşık 4 yıldır başlayıp bitiremediği projelerle sık sık eleştiri oklarının hedefi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Vahap Seçer yine ilginç bir açılışa imza attı. Geçtiğimiz günlerde tam olarak bitirilmeden ‘Kent Meydanı ve Katlı Otopark’ projesi için açılış töreni yapan Seçer, yine aynı skandala imza attı.

 

ÇALIŞMA SÜRÜYOR, HALA EKSİKLER VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesince geçen yıl Eylül ayı sonunda startı verilen İstiklal Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları tam olarak bitirilmeden yaya ve araç trafiğine açıldı.

Belediyenin yaptığı yazılı açıklamada çalışmalarını bitirildiği savunulsa da yayalar ve araç trafiği ile bölgeden geçenler çalışmaların bitmediğini, aksine hala birçok eksik olduğunu bizzat görme fırsatı buldular.

 

TEK TEP TABELA İŞİ NE OLDU?
Öte yandan belediyenin yaptığı açıklamada, daha önce belediye eliyle yapılacağı duyurulan ve meclisten de kara çıkartılan dış cephe giydirmelerinin yenilenmesi yani tek tip tabelaya geçiş ile ilgili çalışmanın akıbetine dair bilgi verilmemesi dikkat çekti. 

Belediyenin açıklamasında, proje kapsamında kent genelinde yaygın olan bisiklet yolu ile entegre edilecek şekilde bisiklet yolu yapıldığı, tüm kaldırımlarda güvenli engelli erişimi için hissedilebilir yüzeyler oluşturulduğu, yine tüm cadde boyunca dinlenme alanları ve yeşil alanlar yaratıldığı ve sokak girişlerine hareketli bariyer yerleştirildiği ifade edildi.

 

ULAŞIM RAHATLAYACAKTI AMA İLK GÜN KAOS YAŞANDI

Ancak İstiklal Caddesi Yenileme Çalışmaları hakkında bilgi veren Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Mimarlarından Şeyma Kaymaz, projenin asıl amacının kent belleğinde önemli bir yeri olan İstiklal Caddesi’nin yenilenerek eski önemine kavuşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Kaymaz “Yaya geçitlerini rahatlaştırarak, Mersin’deki büyük ölçekte bulunan bisiklet yolumuzu bu bağlantı noktasından da geçirerek ulaşımı da rahatlatarak, buranın eski canlılığına yeniden kavuşmasını aslında hedefledik” diye konuştu.

Ancak yolun tek yön şeklinde trafiğe açılması kargaşaya neden oldu. Ayrıca kentin trafik yükü artarken bu kadar büyük bir caddenin tek yöne düşürülmesi de tepki çekti.

 

2. ETAP ÇALIŞMALARI 23 ŞUBAT PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Kaymaz, projenin 2.etabında ise Kuvayi Milliye Caddesi kesişimi ile Özgür Çocuk Parkı arasındaki bölümünün yenileneceğini belirterek, söz konusu alanın çalışmalarının ise 23 Şubat 2023 Perşembe günü başlayacağını söyledi. 2.etap çalışmalarında caddenin ilk olarak araç trafiğine kapatılacağını belirten Kaymaz, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında caddenin yaya trafiğine de kapatılacağını söyledi. Kaymaz 2.etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından caddenin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda hizmete alınmasını hedeflediklerini kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA