Kiraları ev sahipleri arttırıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kiraları ev sahipleri arttırıyor


 

Mersin’de buluşan gayrimenkul danışmanları konut fiyatlarındaki artışın sektöre mal edilemeyeceğini söyleyerek, topu ev sahiplerine attı. Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli denetim yetersizliklerinden şikayetçi oldu.

GİZEM EKİCİ

 

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası artan konut fiyatlarının sorumlusu olarak emlakçıların gösterilmesi üzerine sektör temsilcileri Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi organizasyonunda bir araya geldi.

MTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kira artışları ile ilgili top ev sahiplerine atıldı.

“KEŞKE FİYATLARI GAYRİMENKUL DANIŞMANLARI BELİRLESE”

Komite Başkanı Ümit Mete, “Biz, bu tür felaketlerde ortaya çıkan karaborsa meslek grubu değiliz” dedi. Gayrimenkul danışmanlarının aracı hizmet kurumları olduğunu hatırlatan Mete, “Konut fiyatlarını gayrimenkul danışmanları değil, evsahibi belirler. Her iki tarafı korumakla yükümlü olan emlakçı ise sadece aracıdır. Keşke fiyatları gayrimenkul danışmanları belirlese de herkes değerinde alışveriş yapıp mağdur olmasa” ifadelerini kullandı.

 

“DEPREMZEDELERDEN KOMİSYON ALMIYORUZ”

İlk günden itibaren Mersin’de gayrimenkul danışmanlarının depremzede yurttaşlara destek için her türlü çabayı gösterdiğini, kendilerinden komisyon almadıklarını vurgulayan Mete, “Bu işi yapıp suiistimal edenler kayıt dışı çalışanlardır, emlakçı değildir. Bizler depremin ilk gününden itibaren barınma milli bir sorundur diyerek bu sorunun çözümü için ailelerimizin yanında olmak yerine depremzedelerimizin yanında olup, sıcak yuvalara yerleşebilmeleri için fedakarca çalışmayı tercih ettik. Bir de üzerine emlakçılar sizi kandırmasın denmesini kabul etmiyoruz” dedi.

 

DENETİM YETERSİZ

Komite Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçdoğan bu süreçte komite olarak evsahipleriyle de görüşüp fiyatlar konusunda daha anlayışlı olmalarını isteyip bu talebe uymayanlarla çalışmayacaklarını dile getirirken Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli ise denetim yetersizliklerinden şikayetçi oldu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA