HDP’nin yardımları neden engelleniyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’nin yardımları neden engelleniyor?


 

Maraş depreminin ardından HDP’nin Maraş’ın Pazarcık ilçesindeki kriz koordinasyon merkezine kayyım atanması ve gelen yardımlara el konulmasını TBMM’ye taşıyan Mersin Milletvekili Turan, “Yardım çalışmaları neden engellenmeye çalışılmaktadır?” dedi.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili, Ekonomi ve Tarım Politikalarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Rıdvan, 6 Şubat 2023’de meydana gelen depremin ardından HDP’nin Maraş’ın Pazarcık ilçesindeki kriz koordinasyon merkezine kayyım atanmasını ve gelen yardımlara el konulmasını  TBMM gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından depreminin merkez üssü olan Maraş'ın Pazarcık ilçesinde Hasankoca Köyü’nde, HDP yöre dernekleriyle depremzedeler için yardımlar topladığı bir Kriz Koordinasyon Merkezi oluşturmuştu. HDP'lilerin yardım toplamak ve dağıtmak amacıyla kullandığı Köy Evi'ne Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, jandarma ile birlikte 15 Şubat 2023’de müdahale etti. Aynı zamanda taziye evi olarak kullanılan binada yardım çalışmalarını organize eden bir kişi kaymakamın buraya ‘kayyım atadığını’ söyledi. Kaymakam Kıyıcı, ‘Devlette hiyerarşi olmazsa olmaz. Doğru ya da yanlışla ilgili bir şey demiyorum ama el koyma yetkimiz var’ diye konuştu.

İddiaya göre Pazarcık Kaymakamı mülki amirlerle birlikte Kriz Koordinasyon Merkezindeki binayı ve yardımların toplandığı depoyu basarak orada çalışma yürüten insanlara ‘burayı bize teslim edeceksiniz malzemeleri bizler dağıtacağız yoksa hepinizi gözaltına alacağız’ diye tehdit etmiştir.

Daha önce de Ağrı’da HDP’li Patnos belediyesinin deprem bölgesine ulaştırmaya çalıştığı yardım aracına kaymakamlıkça el koyulmuştu. Diğer yandan Siirt ve Batman’dan gelen içerisinde odun, kömür ve yakacak olan TIR’lar engellenmiş ve AFAD bunlara el koymuştu. Aynı şekilde Antep’e giden TIR’lar da AFAD tarafından durdurulmuş ve AFAD  bu yardım malzemelerine  el koymuştu.”

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Maraş’ın Pazarcık ilçesi 10 gündür HDP’nin ve yöre derneklerinin dayanışması ile ayakta durmasına ve dondurucu soğukta, zor koşullarda birçok insanın yardıma koşmasına rağmen Bakanlığınız neden Pazarcık’a kayyım atamaktadır?

Pazarcık’taki yardım çalışmaları neden engellenmeye çalışılmaktadır?

Ağrı’da HDP’li Patnos belediyesinin deprem bölgesine ulaştırmaya çalıştığı yardım aracına kaymakamlıkça el koyulmasının sebebi nedir?

Siirt ve Batman’dan gelen içerisinde odun, kömür ve yakacak olan TIR’lar ve Antep’e giden Tırlar neden engellenmiş ve hangi yetkiyle AFAD bu yardım malzemelerine el koymuştur?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA