Akkuyu Nükleer denetimden geçmeli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu Nükleer denetimden geçmeli


 

EMO Başkanı Mahir Ulutaş, deprem sonrasında barajların ve hidroelektrik santrallerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi, “Bununla birlikte bölgede inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nin da ciddi bir denetimden geçmesi gerekli” dedi.

Haber Merkezi

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Mahir Ulutaş, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 depremlerle ilgili uyarılarda bulundu.

Ülkenin bu büyüklükte bir depreme hazır olmadığını bir kere daha gösterdiğini belirten Ulutaş, “Bilim insanlarının, mühendislerin, meslek odalarının uyarılarının dikkate alınmamış ve yapı stokunun hızlı bir şekilde yenilenmemiş olması, bir doğa olayı olan depremi büyük bir felakete dönüştürmüştür” dedi.

Birgün’de yer alan habere göre; barajlara, HES’lere ve Akkuyu Nükleer Santralı’na dikkat çeken Ulutaş şu ifadeleri kullandı: “Bir yandan arama-kurtarma faaliyetleri devam ederken diğer yandan halihazırda yıkılmamış yapılarda hızla bir hasar tespit çalışması da yapılmalıdır. Bu çerçevede Sayın Prof. Dr. Naci Görür’ün uyarmış olduğu üzere barajların ve hidroelektrik santralların kontrol edilmesi yaşamsal önemdedir. Bununla birlikte bölgede bulunan inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santralı’nın de ciddi bir denetimden geçmesi gerekmektedir. Hatırlanacağı üzere bu santral inşaatı esnasında temel aşamasında çatlaklar meydana gelmiş, kamuoyunda ciddi bir endişe yaratmıştı.

Bu endişeler henüz giderilmemişken böyle büyük ve yıkıcı bir depremin söz konusu inşaat üzerindeki etkisi mutlaka raporlanmalıdır. Bununla birlikte bize ulaşan bilgiye göre en az 433 ana trafo merkezine arıza ya da güvenlik sebebiyle enerji verilememekte olup, ilçeler ve çok geniş bölgeler halihazırda enerjisiz durumdadır. Bu nedenle deprem bölgesinde özellikle toplanma alanlarının aydınlatması ve ısınması için gerekli jeneratör stokunun oluşturulması gerekmektedir. Bu çerçevede özel sektörün elinde bulunanlar dahil tüm envanterin hızla çıkarılması ve seferber edilmesi gerekmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA