Depremzede çocukların psikolojisi oyunlarla düzeltilmeye çalışılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Depremzede çocukların psikolojisi oyunlarla düzeltilmeye çalışılıyor


 

Kahramanmaraş depremlerinde yaraları sarmak için seferber olan Mersin, yaklaşık 200 bin depremzedeyi ağırlarken, devlet tüm kapılarını vatandaşlara açtı. Yurtlarda kalan vatandaşların her türlü ihtiyaçları karşılanırken, özellikle çocukların yaşadıkları şoku atlatması için çeşitli etkinlikler yapılarak çocuklar sevindiriliyor.

Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin başında ise konaklama hizmetleri geliyor. Gerek Valilik gerekse belediyelerin hazırladığı yerlerde depremzede vatandaşların konaklama ve diğer ihtiyaçları karşılanıyor. Özellikle çocukların yaşadıkları şoku atlatması için çeşitli etkinlikler yapılırken, oyunlarla bu zorlu süreç aşılmaya çalışılıyor. Oynadıkları oyunlarla mutlu olan çocukların yüzleri gülüyor.

 

“BU KADAR ACIYI İYİLEŞTİRMENİN TEK YOLU OYUN OYNAMAK”

Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda yapılan etkinlikle ilgili konuşan Can Çavga, normal zamanda da çocuk-ebeveyn etkinlikleri yaptıklarını söyledi. Bu kadar acıyı iyileştirmenin tek yolunun oyun oynamak olduğunu vurgulayan Çavga, "Yaptığımız en iyi şey de oyun oynamak. Buraya da sadece oyun oynamaya geldik. Sağ olsunlar yetkililer de izin verdi. Oyun oynamanın o kadar çok iyileştiriciliği var ki çocukların yanında aileler de mutlu oluyor. O yüzden sadece oyun oynamamız gerekiyor gibi geliyor. Ancak bu travmaları bu şekilde atlatabileceğimizi düşünüyoruz. Tabii burada kendiliğinden gelişen bir sürü olaylar oldu. Biz etkinliğe başladıktan sonra gönüllü bir sürü arkadaşımız da palyaço kıyafetleriyle dahil odu. Bu mükemmel bir şey. Çocuklar oyun oynayarak kendinden geçiyor. Şu anda bu anı yaşıyorlar. Şu anda bütün her şeyi unuttular. Sadece burada oyun oynuyorlar. Biz, burayı geldikleri yerden belki daha güzel olmayabilir ama daha eğlenceli göstermeye çalışıyoruz. Çocuklara, evet kötü şeyler yaşadınız ama burada daha çok oyun var, burada da çok eğlence var, burada daha çok yarışmalar var diyoruz. İnanın hediyeler istemiyorlar. Çocukları elinden tutun yuvarlak yapıp, hadi oynayalım desek onlar bununla mutlu oluyor" dedi.

 

“O EVDEN ÇIKTIĞIMIZA HALEN İNANMIŞ DEĞİLİM”

Hatay'da depremden evi yıkılınca Mersin'e gelen ve yurtta kalmaya başlayan 3 çocuk annesi Serap Eroğlan ise depremde bir sürü kayıp yaşadıklarını ve evlerinin yıkıldığını dile getirdi. Şu anda çok zor bir dönemden geçtiklerini vurgulayan Eroğlan, "Allah yardımcımız olsun. Bunun tarifi yok. Biz dükkanlar hariç 4 katlı bir binada yaşıyorduk. Sarsıntıda direkt evimiz çöktü ve biz enkaz altında kaldık. Yakınlarımın yardımıyla ben ve 3 çocuğum enkazdan çıkartıldık. O evden çıktığımıza halen inanmış değilim. Dışarı çıktığımızda çok mutlu oldum. Allah razı olsun, buraları da bize açtılar. İnşallah düzeleceğiz. Tabii bugünkü etkinlik gerçekten bizi çok mutlu etti. Hem kendimiz için hem çocuklar için güzel bir aktivite oldu. Biz de moral bulduk. Etkinlikler devam ederse iyi olur. Çünkü çocuklarım halen korkuyor. Artık çocuklarımız yalnız başına lavaboya bile gidemiyor. Sürekli yanlarında olmamızı istiyorlar. Sürekli ağlıyorlar, korkuyorlar sanki bir şey olacak gibi hissediyorlar" ifadelerini kullandı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA