İŞTE MERSİN’DE SAĞLIKTA ACİLEN YAPILMASI GEREKENLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞTE MERSİN’DE SAĞLIKTA ACİLEN YAPILMASI GEREKENLER!


 

Mersin’de sayıları yüzbinleri geçen depremzede göçü sonrası sağlık alanında acil olarak yapılması gerekenler ile ilgili yetkililere seslenen Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, acilen yapılması gerekenleri şöyle sıraladı; “Eski devlet hastanesi rehabilitasyon merkezi olmalı Eski Toroslar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi palyatif merkeze dönüşmeli Birinci basamak sağlık merkezleri açılmalı Psikososyal destek merkezleri açılmalı Sahra hastanesi tarzı hastane açılmalı Bir adet ağız ve diş sağlığı merkezi açılmalı”

HEDİYE EROĞLU

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olup 10 ili etkisi altına alan iki büyük deprem sonrası depremzedelerin barınma ihtiyacını giderme konusunda coğrafi yakınlığı nedeniyle öne çıkan il Mersin oldu. Bugüne kadar 300 binin üzerinde depremzedeye ev sahipliği yapan Mersin, devam eden göçü sağlıklı şekilde yönetebilmek adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde bir araya geldi.

 

MERSİN’DE YAŞANAN SAĞLIK SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Burada sağlık adına kentte yapılması gerekenlerle ilgili söz alan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nasır Nesanır, “Mersin’de Yaşanan Sağlık Sorunları ve Çözüm Önerileri Üzerine” bir konuşma yaptı.

Yaşanan deprem felaketi sonrasında yapılan ve bundan sonra yapılması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıda Nesanır, “On binlerce cinayetin sorumlusu on tane müteahhit değil, ekoloji ve bilime sırtını dönüp yüzünü ranta çeviren vahşi kapitalizm” dedi.

 

İŞTE İVEDİLİKLE YAPILMASI GEREKENLER

Mersin halkının ve depremzedelerin koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetine erişiminde aksamalar yaşanmaması için acil yapılması gerekenlere dikkat çeken Başkan Dr. Nasır Nesanır, “Eski devlet hastanesinin rehabilitasyon merkezi olarak düzenlenmesi gerekli. Eski Toroslar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin palyatif merkezine dönüştürülmeli. Birinci basamak sağlık merkezleri açılmalı. Psikososyal destek merkezlerinin açılması sağlanmalı. Bir ya da iki tane en az bir yıl hizmet verecek şekilde sahra hastanesi tarzı hastane açılması gerekli. Ayrıca yine bir adet ağız ve diş  sağlığı merkezinin açılmasına ivedilikle gerek görülmekte” diye konuştu.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, ayrıca Mersin'in deprem sonrası aldığı yoğun göç nedeniyle sorunların çözümünde kamusal ve yerel yönetimlerin emek, demokrasi ve iş dünyasının açık bir eş güdüm içerisinde çözülebileceğini ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA