Mersin’de depremin ardından ikinci afet: konut krizi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de depremin ardından ikinci afet: konut krizi


 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Dinçer, deprem sonrası Mersin’e gelen yoğun göç ile ilgili konuştu. 250 binin üzerinde depremzedenin Mersin’e akın ettiğini belirten Başkan Dinçer, “Mersin’de depremin ardından ikinci afet; barınma, istihdam, sosyal yaşam, uyum ve ekonomik sorunlar olarak olacak” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, ülkemizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, deprem bölgesinin yaralarını sarmak için yardım ve dayanışmaya devam ettiklerini söyledi. Ancak depremin etkilerinin her geçen gün sosyal ve ekonomik hayatı farklı yönleriyle etkilediğini de belirtti.

Başkan Dinçer, deprem bölgesine yakın il olan Mersin’de depremin etkisiyle sosyal ve ekonomik krizle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, ilimize deprem nedeniyle 250 binin üzerinde insanımızın akın ettiğini söyledi. Bu durum nedeniyle ilimize gelen vatandaşlarımızın yoğun talebi Mersin’de çok ciddi bir konut krizine yol açtı ve Mersin’de barınma sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Dinçer, bu durumun çözülmesi için gerekli kararların hızlı bir şekilde alınmasını önerdi.

Çözüm olarak Başkan Dinçer, Mersin il merkezinde TOKİ tarafından çekilişi yapılan 2 bin 122 konut haricinde acil olarak 5 bin konut için de çekilişin yapılmasını beklediklerini söyledi. Başkan Dinçer, bununla birlikte arsa sayısının 2 bin adetten 10 bin adete çıkarılarak arsa sahiplerinin hızlı bir şekilde inşaatlara başlamasını önerdi.

Başkan Dinçer, yetkililerden acilen arz ve talep dengesini yönetmek için somut adımların atılmasını beklediklerini ifade ederek, Mersin’de depremin ardından ikinci afeti barınma, istihdam, sosyal yaşam, uyum ve ekonomik sorunlar olarak yaşayacaklarının altını çizdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA