Mersin’de ki hastanelerden 12 bin depremzede taburcu edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ki hastanelerden 12 bin depremzede taburcu edildi


 

Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, gazetecilere, depremlerde yaralanıp Mersin’e getirilen yaklaşık 15 bin kişiden 12 bininin taburcu edildiğini söyledi.

Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaralanan kişilerden bazılarının tedavisi Mersin'deki hastanelerde sürüyor.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, gazetecilere, depremlerde yaralanıp Mersin'e getirilen yaklaşık 15 bin kişiden 12 bininin taburcu edildiğini söyledi.

MERSİN’DEN 35 AMBULANS GİTTİ

Deprem bölgesine 35 ambulans, nakil ambulanslar ve UMKE personelini gönderdiklerini belirten Ceviz, "81 il ile eş zamanlı olarak koordine edildi. Ağırlıklı olarak Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Üniversitesi Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi ve Erdemli Devlet Hastanesi'ne hastalarımızı aldık. Bölgeden aldığımız hastalarımızın her türlü ihtiyacını organize ettik. Bu konuda tüm sivil kuruluşlarımıza ve Mersin halkına teşekkür ediyorum. Büyük bir dayanışma örneği sergilediler." diye konuştu.

Ceviz, 2 bin 200'ün üzerinde hastanın servislerde, 340 hastanın yoğun bakımda yattığını, hamile 342 kadından 104'ünün doğum yaptığını aktardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA