İHBAR EDİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHBAR EDİN!


 

Mersin’de depremzedelerin gelişi ile birlikte kiralarda fahiş artışları yaşanmasına karşı ihbar hatları kuruldu: Mersin Ticaret İl Müdürlüğü 0324 336 17 95 / Emlak ve Destek Faaliyetleri Komitesi 0324 238 95 00.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 10 ilde büyük yıkım yaşanırken bu bölgelerden tahliye edilen ve bulundukları illeri terk etmek isteyenlerin öncelikli adresi olan Mersin olmaya devam ediyor.

Ancak Mersin’de artan yoğun talep nedeniyle zaten yüksek zamlara konu olan konutların gerek satın alınması gerekse de kiralanmasına yönelik fahiş zamlar yapıldığı gündeme geldi. Sosyal medyada sıkça gündeme gelen ve eleştiri konusu olan fahiş fiyat artışlarına her kesimden tepki gelirken, vatandaşlarca yetkililere fırsatçılara karşı harekete geçilmesi için çağrı yapıldı.

EMLAK KOMİTESİ’NDEN EV KİRALARINDA FIRSATÇILIK YAPANLARI İHBAR EDİN UYARISI

Fahiş kira artılarına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyelerinden tepki geldi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya gelerek konuyu değerlendiren Komite Üyeleri “Deprem felaketinden faydalanmak isteyen depremzedelerimize fahiş rakamlarla evini satmak ve kiralamak isteyen mülk sahipleriyle işbirliği yapan ve fazla komisyon isteyen işletmeleri ihbar edin, yasal işlem başlatalım” dedi.

İlgili kurumların telefonlarını vererek yaşanan sıkıntıların bu hatlardan bildirilmesi talep edildi.

Vatandaşlara fahiş kira talepleri ile ilgili ihbarda bulunulması çağrısı yapıldı. İhbar için Mersin Ticaret İl Müdürlüğü 0324 336 17 95 ve Emlak ve Destek Faaliyetleri Komitesi 0324 238 95 00 numaralı hatlar aranabilecek.

 

VİCDANSIZLARA SESLENİYORUZ!

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da yaptığı açıklama ile yaşananlara isyan etti. Bozdoğan, “Ülkemizde yaşanan depremin acısını yaşadığımız bu günlerde depremi fırsat bilerek özellikle kira, ev, gıda, battaniye vb. alanlarda fahiş fiyat artışları olduğu yönünde haberler duyuyoruz.

İçinde bulunulan bu elim durumlardan faydalanarak fırsatçılık yapmak insanlık suçudur, vicdansızlıktır ve asla kabul edilemez. Tarsus Belediyesi olarak kentimizde yaşanacak bu tarz olayların hukuksal olarak yakinen takipçisi olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA