MERSİN’DE BİNALAR KONTROL EDİLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE BİNALAR KONTROL EDİLİYOR!


 

Mersin genelinde binalar bildirim üzerine kontrol ediliyor. Yetkililer tarafından göz ile kontrol yapılırken, kolon ve kirişlerinde hasar alıp almadığına bakılıyor.

SERKAN TULTAK

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki çok büyük iki depremin ardından 10 ilde büyük yıkım gerçekleşti. Türkiye’yi derinden sarsan depremler Mersin’de de çok şiddetli hissedildi.

10 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından Mersin halkı da  binalarının kontrol edilmesini istediler. Yetkililer bu bildirimlere yetişmeye çalışırken yapılan ilk tespitlerde ise binaların genelinde sıva çatlakları tespit edildi. Göz ile ve kolanlar incelenerek yapılan  kontrollerin daha detaylı incelemesi için zemin etütleri ve binada kullanılan malzemelerin analizlerinin yapılması gerekiyor.

 

E-DEVLETTEN SORGULAMA YAPILABİLİYOR
Öte yandan AFAD e-Devlet hasar sorgulama ekranı erişime açıldı. Deprem bölgesinde yıkılmayan evlerin hasar durumları e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Deprem bölgesinde bulunan yıkılmayan evlerinin durumunu merak eden vatandaşlar bu işlemi e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA